Vágólapra másolva!
Az elmúlt szezonban a Debrecen révén magyar csapat is képviseltette magát a labdarúgó Bajnokok Ligája főtábláján, idén azonban még magyar játékos sem szerepel. Kedden kezdődik a csoportkör.

Az európai szövetség (UEFA) honlapja szerint az 53 tagország közül mindössze 14 olyan van, amely nem ad játékost a BL harminckét főtáblás együttesének a valamelyikébe.

Ezek között található Magyarország, Albánia, Andorra, Ciprus, Észtország, Feröer-szigetek, Kazahsztán, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Moldova és San Marino társaságában. A nemzetközi szövetség (FIFA) hivatalos világranglistáján a kimaradó országok közül csak a lettek (49.) és a litvánok (52.) előzik meg a magyarokat.

A BL-be kerülésre ebben az idényben Juhász Rolandnak, az Anderlecht válogatott védőjének volt a legnagyobb esélye, ám csapata a selejtező utolsó fordulójában végül büntetőkkel búcsúzott a szerb Partizan Beograd ellenében. Kedden megkezdődnek a csoportkör küzdelmei; a nyitónapon pályára lép a címvédő Internazionale a holland Twente otthonában.

A végső győzelemre esélyesnek tartott együttesek közül a Manchester United és a Barcelona hazai környezetben kezdi a menetelést.

A keddi program, csoportkör, első forduló:
A csoport:
Werder Bremen (német) - Tottenham Hotspur (angol) 20.45
Twente (holland) - Internazionale (olasz) 20.45

B csoport:
Olympique Lyon (francia) - FC Schalke 04 (német) 20.45
Benfica (portugál) - Hapoel Tel Aviv (izraeli) 20.45

C csoport:
Bursaspor (török) - Valencia (spanyol) 20.45
Manchester United (angol) - Glasgow Rangers (skót) 20.45

D csoport:
FC Barcelona (spanyol) - Panathinaikosz (görög) 20.45
FC Köbenhavn (dán) - Rubin Kazany (orosz) 20.45