Vágólapra másolva!
A hét legnagyobb rangadóját egy fantasztikus egyéni teljesítmény döntötte el, Dimitar Berbatov Liverpool elleni mesterhármasával természetesen álomcsapatunkból sem maradhatott ki, mint ahogyan a Barca szupersztárja, Lionel Messi sem. Az apró argentin megsérült az Atlético Madrid elleni rangadón, a virtuális világválogatottban azonban játszhat, méghozzá az arsenalos Fabregasszal együtt, aki nyáron csaknem a csapattársa lett.

Kapusok:

Brad Friedel (amerikai, Aston Villa): A birminghami együttes kispadján a hét végén még Kevin MacDonald ült, és elsősorban a csapat kapusának köszönhette, hogy nem vereséggel búcsúzott a gárdától. A Bolton Wanderers ellen Friedel a második félidőben több bravúros védést is bemutatott.

Hátvédek:

Alain Hutton (skót, Tottenham Hotspur): A jobbhátvéd alig több mint egy félidőt játszott a múlt héten a Spurs színeiben, ám ennyi idő alatt is megmutatta, hogy nem felejtett el futballozni. A hosszú ideje mellőzött bekk a francia Younes Kaboul sérülése miatt állt be a Wolverhampton Wanderers ellen, és kiváló teljesítményére a hajrában szerzett góllal tette fel a koronát.

Giorgio Chiellini (olasz, Juventus): A hétközi, Lech Poznan elleni Európa Liga-mérkőzésen sokáig a középhátvéd tartotta a lelket a csapatban, a torinóiak kétgólos hátrányban az ő két találatával egyenlítettek. A hétvégi, Udinese elleni bajnokin Chiellini már alapfeladatára, a védekezésre koncentrálhatott, és a Juve nem is kapott gólt.

Luisao (brazil, Benfica): A lisszaboniak két fontos mérkőzést nyertek a múlt héten úgy, hogy egyiken sem kaptak gólt. A bajnokságban a Porto ellen sikerült győzniük, a Bajnokok Ligájában pedig a Hapoel Tel-Aviv ellen gyűjtötték be a három pontot, és ezen a meccsen Luisao szerezte az első gólt.

Ciro Capuano (olasz, Catania): A szicíliai gárda balhátvédje nem gólerős játékáról híres, de a hétvégén parádés találatot szerzett az AC Milan ellen, és csapata döntetlent játszott a Giuseppe Meazza stadionban. Ráadásul Capuano a védekezést sem hanyagolta el, amire szintén nagy szükség volt ahhoz, hogy a Catania ponttal távozzon Milánóból.

Középpályások:

Dimitri Payet (francia, Saint-Étienne): A Zöldek szurkolóinak az elmúlt évek szenvedése után végre van okuk az örömre, hiszen kedvenceik hat forduló után vezetik a tabellát. A hét végén a csapat a Montpelliert győzte le 3-0-ra, és a jobbszélső Payet két találatot szerzett - amiért a L'Équipe-től nyolcas osztályzatot kapott.

Francesc Fabregas (spanyol, Arsenal): Az Ágyúsok gólfesztivált rendeztek a BL-ben a Sporting Braga ellen, az egyik főszereplő a spanyol középpályás volt, aki két gólja mellett két gólpasszt is kiosztott. Fabregas a hétvégi bajnokin is betalált, igaz, ehhez jókora szerencse is kellett.

Alberto Costa (argentin, Valencia): A spanyol egyesület hívei nem nagyon értették, hogy a vezetőség miért igazolta le a Montpellier középpályását, de Costa a BL-ben a Bursaspor ellen megmutatta, hogy mire képes. Pazar rúgótechnikájának köszönhetően szerzett egy gólt, egy másikat pedig előkészített, miközben védekező középpályásként sok labdát szerzett.

Florent Malouda (francia, Chelsea): A londoni együttes egyelőre megállíthatatlannak tűnik mind a bajnokságban, mind a BL-ben. A Kékek a múlt héten mindkét sorozatban négy gólt ért el, és Malouda a bajnokin volt kétszer eredményes - a Bajnokok Ligájában "csupán" két gólpasszra futotta erejéből.

Csatárok:

Dimitar Berbatov (bolgár, Manchester United): A jelek szerint Wayne Rooney helyett a bolgár támadó vette át a gólzsák szerepkörét a Vörös Ördögöknél. A korábban sokat kritizált csatár a Liverpool elleni rangadót egymaga döntötte el mesterhármasával, így a bajnokságban már hat gólnál jár - öt forduló alatt.

Lionel Messi (argentin, Barcelona): Valószínűleg nem tudnak teljes szívvel örülni a katalán drukkerek az Atlético Madrid elleni győzelemnek, hiszen Messi az utolsó percben megsérült. Pedig az argentin bombaformában volt: a hétközi BL-meccsen kétszer volt eredményes és az Atlético kapuját is bevette.

www.global-soccer.eu