Vágólapra másolva!
Az Arsenal labdarúgócsapatáról a nyár folyamán mást sem lehetett hallani, mint hogy középhátvédet keres. Laurent Koscielny megvétele után az egyesületet szóba hozták Brede Hangelanddal és Per Mertesackerrel is, de úgy tűnik, hogy a londoniakhoz még egy francia bekk, Sébastien Squillaci érkezhet.

A Canal Plus információi szerint ugyanis az Arsenal közel áll ahhoz, hogy megszerezze a Sevilla középső védőjét, Sébastien Squillacit. A 30 esztendős játékos 2008 óta szerepel a spanyol egyesületnél, szerződése pedig jövő nyáron jár le, vagyis most kell őt eladni, ha pénzt akarnak kapni érte.

A sevillai gárda szerdán a Bajnokok Ligája selejtezőjében lépett pályára a portugál Sporting Braga ellen, ám Squillaci nem volt ott a keretben, ami szintén arra utal, hogy már nem számolnak vele. Sőt, a klub hivatalos honlapján is megjelent a hír, miszerint a középhátvéd iránt érdeklődnek az Ágyúsok, és ezért nem játszatták őt a BL-ben.

A hírek szerint a londoniak nyolcmillió eurót fizetnének a bekkért, és az összeg később a játékos teljesítménye alapján akár növekedhet is. Squillaci kifejezetten rutinos futballista, és ebből a szempontból ideális az Arsenal számára, hiszen Koscielnynek nincsen nemzetközi tapasztalata.

További átigazolási hírek:
A Lazio közel áll ahhoz, hogy megszerezze a Werder Bremen portugál csatárát, Hugo Almeidát.

A Fiorentina védőjét, Massimo Gobbit a Parma szeretné leigazolni. Az AS Roma a Fenerbahce uruguayi középhátvédjével, Diego Luganóval erősítene.

Az Olympique Marseille kiszemeltje a Nice támadója, Loic Rémy. A Boca Juniors paraguayi védője Claudio Morel Rodríguez a Deportivóba tart.

www.global-soccer.eu