Vágólapra másolva!
A tavalyi ezüstérmes, nyáron alaposan megerősített Videoton nem tudta legyőzni az újonc Siófokot a Soproni Liga első fordulójában. A székesfehérvári csapat vezetőedzője, Mezey György a bajnoki után élesen kritizálta a klub szurkolóit, mert szerinte úgy nem lehet futballt csinálni, ha már a huszadik percben azt ordítják, hogy "kurva gyenge" a csapat.

A Siófok Bozsovic kapus óriási hibája után, Sowunmi góljával szerzett vezetést a Videoton ellen, amely a 62. percben egyenlített ugyan, ám nem tudott fordítani, így a tavalyi ezüstérmes, idén a bajnoki címre hajtó csapat rögtön pontvesztéssel kezdte meg az NB I-es szezont.

A mérkőzést követően a nyáron kilenc új játékossal megerősített Videoton vezetőedzője, Mezey György feldúltan nyilatkozott a bajnokit közvetítő Sport2 televíziónak: "Az a baj, hogy itt a realitásokról nem lehet beszélni. A huszadik percben elkezdik ordítani, hogy kurva gyenge, így nem lehet futballt csinálni. Nem játszunk jól, gondjaink vannak, de ezt így nem lehet. Összevissza küzd mindenki mindenki ellen, de nem az ellenféllel."

A 68 éves szakvezető értetlenül fogadta, hogy a közönség nem áll ki a csapata mellett: "Én nem tudom, mit képzelnek Fehérváron. Ha ez a csapat egyszer nem nyer öt góllal vidéken, akkor a csapat már kurva gyenge. Nem is értem."

Amikor a Sport2 riportere felvetette, hogy a szurkolók talán azért elégedetlenek, mert az újonc ellen hengerelnie kellene a Videotonnak, Mezey annyit mondott: "Passz."

Óriásit potyázott a Videoton kapusa Siófokon:


A tréner nem csak a nézőkről beszélt, a csapat játékával sem volt elégedett: "Jó néhány játékostól sokkal többet vártam. De fel vagyok készülve erre, tudtam, hogy Gosztonyi itt még nem fog repkedni, és lehetne sorolni."

A szakvezető azokat sem érti, akik a Maribor elleni Európa Liga-búcsút (a győri 1-1 után Szlovéniában 2-0-ra kapott ki a csapat) kudarcnak nevezik. "Ez egy jobb csapat volt, nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkezik, jobban fel volt készülve, miért kudarc ez? Ráadásul nem játszottunk otthon egy percet sem. Teljesen el vannak tévedve az értékítéletekkel. Ma a magyar futball ezen a szinten van. Egy rutinos, komoly, profi múlttal rendelkező Maribort nekünk öt-hat góllal kellene vernünk? Valami itt nem stimmel."

Mezey egyúttal türelmet kért csapatának: "Kicseréltünk sok játékost, nehézségeink vannak, nem tudunk mindjárt világszínvonalon futballozni."

Mezey nyilatkozata a Sport2-nek:


A Siófok edzője, Mihalecz István az elért döntetlennek nagyon örült, s mint elmondta, csapatának az egységben volt az ereje: "A győzelemért nemcsak ölni voltunk képesek, hanem picit meg is haltunk érte a pályán" - nyilatkozta.

A Soproni Liga második fordulójában, vasárnap este nyolckor a Videoton a Vasast látja vendégül, míg a Siófok Győrbe látogat.