Vágólapra másolva!
A második félidőben tíz perc alatt nyolc emberre fogyatkozott Haladás 5-1-es vereséget szenvedett pénteken Pápán a labdarúgó Soproni Liga negyedik fordulójának nyitómérkőzésén.

Soproni Liga, 3. forduló:
Lombard Pápa - Szombathelyi Haladás 5-1 (1-1)
Pápa, 2.500 néző, v.: Alvaro Garcia Miquel
gól: Bárányos (32., 11-esből), Marics (50., 88.), Germán (81.), Gyömbér (84., 11-esből), illetve Tóth P. (22.)
kiállítva: Nagy G. (58.), Molnár B. (59.), Lattenstein (68.)
sárga lap: Rajnay (25.), Rebryk (74.), illetve Simon Á. (17.), Lengyel (34.)
Pápa: Szűcs - Takács P. (Rebryk 72.), Farkas A., Bíró P., Rajnay (Venczel 57.) - Quintero, Gyömbér, Hefler - Bárányos - Abwo (Germán 79.), Marics
Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Lengyel P., Tóth P. (Csontos 85.) - Simon Á., Molnár B., Rajos - Oross (Rácz 85.), Kenesei (Lattenstein 62.), Nagy G.

Jó iramban kezdték a csapatok az összecsapást. A Haladás többször is veszélyeztetett, és egy szöglet utáni kavarodásban a vezetést is megszerezte. A félidő derekán Marics gólhelyzetben ütközött Rózsa kapussal. A megítélt büntetőt Bárányos értékesítette.

A második játékrész elején gyorsan kettős emberelőnybe került a Pápa: előbb Nagy Gábor rúgott oda csúnyán ellenfelének, majd a vita hevében Molnár Balázs kitépte a játékvezető kezéből a piros lapot és a földhöz vágta, így őt is leküldték a pályáról. Tíz perccel később Lattenstein Venczel buktatása miatt vonult le a játéktérről.

A hármas emberelőny birtokában már csak az volt a kérdés, milyen arányban győz a Pápa.