Vágólapra másolva!
Paul Scholes sajnálkozása nyitott fülekre talált. Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya azt üzente a Manchester United veteránjának, hogy ha hivatalos úton is jelzi szándékát, akkor visszatérhet a válogatottba, írja az angol Guardian című napilap.

Fabio Capello felajánlott egy helyet Paul Scholesnak az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő angol válogatott keretében. Az olasz szakember csupán annyit kér a manchesteri középpályástól, hogy hivatalosan erősítse meg, amit néhány napja az újságokban mondott, jelesül, hogy sajnálja, hogy nem fogadta el a vébé előtt a meghívót, és most már újfent szívesen lenne válogatott.

Amennyiben Scholes ezt megteszi, úgy ott lehet a keretben a Bulgária (szeptember 3.) és a Svájc (szeptember 7.) elleni selejtezőkön. Scholes az elmúlt napokban nem csak említett nyilatkozatával, hanem teljesítményével is felhívta magára a figyelmet: a Manchester United mindkét idei bajnokiján, a Newcastle és a Fulham ellen is remekül játszott, előbbi találkozón pazar gólpasszt adott Ryan Giggsnek, Gera Zoltán csapata ellen pedig ő maga is betalált a kapuba egy távoli lövésből.

A United 35 éves középpályása a világbajnokság után azt mondta, talán túl gyorsan döntött, amikor Capello segítője, Franco Baldini felhívta a dél-afrikai foci-vb előtt, és felajánlotta neki a kerettagságot. Scholes akkor nemet mondott, de mint azt néhány nappal ezelőtt kifejtette, csupán azért, mert nem volt elég ideje alaposan átgondolni a döntést.

"Csak néhány órám volt gondolkodni, szóval ez egy kissé elkapkodott döntés volt így. De a vébé egy focista életében a legfontosabb torna, most már úgy gondolom, hogy ott kellett volna lennem. Azt hiszem rossz döntést hoztam, amikor nemet mondtam" - mondta nem sokkal az angol válogatott csúfos dél-afrikai kudarca után.

Scholes gólja a Fulham ellen

A középpályás reaktiválása ugyanakkor több kérdést is felvet. Így például azt, hogy mi lesz a vébé után meghirdetett fiatalítással, aminek első nyomait éppen a Magyarország elleni augusztus 11-i mérkőzésen láthattuk, amikor a keretben a sok fiatal mellett csak tíz, a vb-t is megjárt játékos kapott helyet.

A másik kérdés, hogy mi lesz a Scholesszal egyidős David Beckhammel, aki soha nem mondta le a válogatottságot, hanem Capello minősítette túl öregnek az új angol válogatotthoz.