Vágólapra másolva!
A legtöbb angol újság csak Fabio Capello játékosait értékelte a Wembley-ben rendezett, 2-1-es hazai sikerrel végződött barátságos labdarúgó-mérkőzést követően, a Goal.com viszont a magyar játékosokat is osztályozta. A futballportál szerint Gera Zoltán volt a legjobb magyar, sőt a Fulham légiósánál csak Steven Gerrard kapott jobb osztályzatot.

A Goal.com szerint az angolok kapusa, a vb-re kivitt, ám ott mellőzött Joe Hart (7-est kapott) magabiztos volt, és csak a balszerencsét okolhatja, hogy nem úszta meg a meccset kapott gól nélkül. Remekül hárította Gera ziccerét a meccs hajrájában.

Ashley Cole-t (7) kifütyülték ugyan, mégis jól játszott, gyakran ment előre. Sok dolga volt Dzsudzsák ellen, amit meg tudott oldalni. Phil Jagielka (6) peches öngólt vétett ugyan, ám jól védekezett, és a pontrúgásoknál többször is veszélyhelyzetet teremtett. John Terry (6) a portál szerint könnyedén megbirkózott Rudolffal.

Glen Johnsont (5,5) nem dicséri ennyire a Goal.com, a védő szerintük sebezhetőnek tűnt a jobbszélen. Gareth Barrynek (5,5) azt róják fel, hogy Gerának túl sok teret hagyott, és hagyta érvényesülni. Steven Gerrard (8,5) lett a meccs embere, aki élvezte, hogy nem a balszélen kellett játszania, és két gólt szerzett.

Frank Lampard (5) volt a futballportál szerint a meccs legrosszabb játékosa, láthatatlanul focizott, és a hosszú indításai borzasztóak voltak. Theo Walcotton (6) látszott, hogy gyors, de a felfutásai után üresen hagyta a területét. Wayne Rooney-nak (5,5) nem tetszett a magyar védők közeli emberfogása, s bár gólt szerzett, a zászló - leshelyzet miatt - fenn volt, így fújolást kapott a nézőktől, amikor Capello lecserélte.

Adam Johnsonnak (6,5) a 12. percben majdnem összejött, hogy góllal debütáljon. Az első játékrészben kevés passzt kapott, a második félidőben, a jobbszélen jobban érezte magát.

A cserék közül kiemelkedett Bobby Zamora (7), aki bebizonyította, hogy képes a vb után visszavonult Emile Heskey-től elvárt feladat elvégzésére, ráadásul majdnem góllal debütált.

Forrás: AFP
Zamora vs. Juhász

Király Gábor (6) szépen védte Gerrard első félidőben rálőtt szabadrúgását, és Rooney lövésénél is éber volt. A kapus nem tehetett Gerrard góljairól (a portál szerint Király az Ipswichben véd, azaz összekeverték Fülöp Mártonnal).

Szélesi Zoltán (6) jól állta a sarat Adam Johnson ellen, és sokat segített a középső védőknek. Lipták Zoltán (5,5) becsületes partnere volt Juhásznak, ám a Rooney elleni csúnya becsúszása után lecserélték. Juhász Roland (6) élvezte a Rooney elleni csatákat, Vanczák Vilmos (5) nem igazán bírt Walcott-tal. Vadócz Krisztián (6) megfelelően szűrte az angol középpályáról érkező rohamokat, és jó társa volt Gerának.

Elek Ákos (5) kicsattant az erőtől, de képtelen volt gondot okozni az angol védőknek, és néha a labdatartással is problémái akadtak. Rudolf Gergely (5) keményen hajtott, de nem tudott az angol védelem mögé kerülni, ráadásul kezezésért sárga lapot is kapott. Gera Zoltán (7,5) meghatározó játékosa volt a magyar csapatnak, az angolok alig tudták tartani. Remekül hozta magát helyzetbe a magyar gól előtt.

Dzsudzsák Balázs (7) a magyarok legjobbja volt az első félidőben, amikor több villanása is volt. Huszti Szabolcs (6) szélsőként igyekezett minél többször kivenni a részét a támadásokból.

A cserék közül Tóth Balázs (5,5) semmit nem változtatott a magyarok játékán, Komlósi Ádámnak (5) meggyűlt a baja Zamorával és Gerrarddal, Laczkó Zsolt (5,5) a két Johnsonnal küzdött nagyokat. Dicséretet kapott Koman Vladimir (6,5) a portáltól: sokat volt játékban, és ő adta be a labdát a magyarok gólja előtt.

A Goal.com osztályzatai:
Anglia: Joe Hart 7 - Glen Johnson 5,5, John Terry 6 (Michael Dawson 6,5, a szünetben), Phil Jagielka 6, Ashley Cole 7 (Kieran Gibbs 6,5, a szünetben) - Theo Walcott b (Ashley Young 5,5, a szünetben), Frank Lampard 5 (Bobby Zamora 7, a szünetben), Steven Gerrard 8,5 (Jack Wilkshire, 83.), Gareth Barry 5,5, Adam Johnson 6,5 - Wayne Rooney 5,5 (James Milner 6, 67.)
Magyarország: Király Gábor 6 - Szélesi Zoltán 6, Juhász Roland 6, Lipták Zoltán 5,5 (Komlósi Ádám 5, 55.), Vanczák Vilmos 5 (Laczkó Zsolt 5,5, a szünetben) - Dzsudzsák Balázs 7 (Koman Vladimir 6,5, a szünetben), Vadócz Krisztián 6, Elek Ákos 5 (Tóth Balázs 5,5, 60.), Huszti Szabolcs 6 (Hajnal Tamás, a szünetben) - Gera Zoltán 7,5 - Rudolf Gergely 5 (Priskin Tamás, 83.).

A Goal.com a cserék közül Wilkshire-t, Hajnalt és Priskint - nem tudni, miért, de - nem osztályozta.