Vágólapra másolva!
Jamie Carragher, Emile Heskey, Paul Robinson és Wes Brown visszavonulását követően az angol fogadóirodák szerint jó esély van arra, hogy újabb angol labdarúgók mondják le a válogatottságot. A legnagyobb favoritnak a szorzók alapján Ledley King, Michael Owen és David Beckham számít.

A dél-afrikai focivébét követően Jamie Carragher és Emile Heskey, a szombati kerethirdetés után a kapus Paul Robinson, majd a Manchester United hátvédje, Wes Brown közölte Fabio Capello szövetségi kapitánnyal, hogy nem akar többé az angol válogatottban szerepelni. Utóbbi játékos döntésén nem esett kétségbe Capello, aki a Brown döntését firtató kérdésre így kérdezett vissza: "Wes, kicsoda?" - idézte a trénert a Daily Mirror című napilap online kiadása.

A közvéleményt most már az foglalkoztatja, hogy elindul-e egy nagy visszavonulási hullám. Főleg azok után, hogy a Sky Sportsnak nyilatkozva Steven Gerrard elárulta, az ő fejében is megfordult a visszavonulás gondolata. "A vb-kudarc után nagyon nehéz angol válogatottnak lenni. Megfordult a fejemben, hogy lemondom a válogatottságot. De aztán gyorsan meggondoltam magam, és most már úgy érzem, hogy hamarosan újra jóra fordulnak a dolgok a csapat körül" - mondta a Liverpool középpályása.

Gerrard külön kitért azokra, akik bedobták a törölközőt: "Vannak sérültek, vannak olyanok, akik csalódottak a vb-szereplés miatt, vagy azért, mert nem utazhattak el Dél-Afrikába. De én amondó vagyok, ha a szövetségi kapitány hív, hogy legyél ott az angol válogatottban, akkor menni kell!"

Gerrard tehát maradt, azonban Angliában már lehet fogadásokat kötni arra, hogy ki lesz a következő, aki lemondja a szereplést a nemzeti csapatban. A Paddy Power fogadóirodánál Ledley Kinget (4 fontra 11-et fizet) tartják erre a legesélyesebbnek, a Ladbrokes irodánál pedig Michael Owen (4-1), David Beckham (6-1), Fabio Capello (2-11) és Rio Ferdinand (1-8) 2010 végéig történő visszavonulása, illetve (a szövetségi kapitány esetében) lemondására lehet fogadni. A szorzók alacsonyak, a fogadóirodák tehát biztosak benne: a visszavonulási hullámnak még közel sincs nincs vége.