Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó-szövetség elkészítette az Európa Liga rájátszásának kiemelési listáját. Ennek értelmében egyik magyar csapat sem került a kedvezményezettek közé, viszont a főtáblára jutásért akár olyan ellenfelekkel is mérkőzhetnek, mint a Liverpool, a Juventus, a PSV Eindhoven vagy éppen a Manchester City.

Sem a bajnok DVSC, sem a harmadik körben óriási bravúrral továbbjutó Győri ETO nem került a kiemeltek közé az Európa Liga rájátszásának pénteki sorsolása előtt.

A kiemeltek között viszont összesen nyolc korábba Bajnokok Ligája-győztes várja a sorsolást: a Liverpool, a Juventus, a PSV Eindhoven, az FC Porto, a Steaua Bucuresti, az Aston Villa, a Feyenoord és a Borussia Dortmund. Közülük bármelyiket megkaphatja a két még állva maradt magyar csapat, de ugyanígy kihúzhatják nekik a 2005-ben UEFA-kupát nyert CSZKA Moszkvát, vagy az elképesztő pénzekből erősítő Manchester Cityt is.

A nyoni ceremóniát összesen 74 csapat várja, a sorsolást 13.30-kor tartják az UEFA svájci központjában. A párosítások első mérkőzéseire augusztus 19-én, a visszavágókra egy héttel később kerül sor. A kiemelés nem jelent pályaválasztási előnyt, azaz nem feltétlenül a kiemelt csapat játszhatja hazai pályán a visszavágót.