Vágólapra másolva!
Adna még egy búcsúmeccset David Beckhamnek az angol labdarúgó-válogatottat irányító Fabio Capello, de mint szerdán bejelentette, többé nem hívja meg a harmincöt éves sztárt.

"Tétmeccsen többé nem számítok rá, most a fiatalokra kell koncentrálnunk - közölte az olasz szakvezető a szerdai angol-magyar barátságos mérkőzés (2-1) után. "Remélem, lesz még lehetőség rá, hogy egy búcsúmeccsen elköszönjön mindenkitől."

Capello hozzátette: döntéséről nem tájékoztatta a száztizenötszörös válogatott középpályást, de az "úgyis tudja, hogy nincs jövője a nemzetközi porondon".

A súlyos bokasérülése után - amely miatt csak tanácsadóként szerepelhetett a dél-afrikai világbajnokságon - edzésbe álló Beckham egy nappal korábban egészen más tervekről beszélt Kaliforniában: "Mindig is azt mondtam, hogy ha hívnak, bármikor a válogatott rendelkezésére állok."

Capello szerda esti bejelentésére egyelőre csak Beckham szóvivője, Simon Oliveira reagált: "Nem egyeztettek a visszavonulásról, és Davidre mindig lehet számítani a nemzeti csapatban."

A válogatott csapatkapitánya, Steven Gerrard - akinek két góljával nyertek az angolok a Wembley-ben - ugyanakkor nem tekinti lezártnak az ügyet: "Szerintem amint meghallja a hírt, mindent meg fog tenni, hogy bebizonyítsa: van helye a válogatottban. Nagyszerű futballistának tartom, sokat tanultam tőle."

Beckham a második helyen áll az angol válogatottsági örökranglistán a százhuszonöt alkalommal pályára lépett Peter Shilton mögött.