Élő:
Vágólapra másolva!
Monacóban elkészítették a Bajnokok Ligája 2010/2011-es kiírásának sorsolását: a címvédő Inter elég nehéz csoportba került, mivel a Werder Bremen, a Tottenham és a Twente lesz az ellenfele, de a legkomolyabb négyesnek a három BL-győztest felvonultató Milan, Real, Madrid, Ajax, Auxerre kvartett tűnik. A Milan és a Real az előző idényben is egy csoportban voltak, mint ahogy a Barcelona is összekerült a Rubin Kazannyal, amely tavaly meglepetésre győzött a Nou Campban.

A 32 csapatot négy kalapba sorolták, ahova az UEFA-együttható alapján osztották be a klubokat, azonos országból érkező csapatok nem kerülhettek egy négyesbe.

A sorsolás közben kiosztották a előző sorozat legjobb játékosainak járó díjakat is, a legjobb kapus Júlio César, az Inter brazil hálóőre lett, aki csapatával mindent megnyert ebben az évben. A jelöltek között volt még a Víctor Valdés (Barcelona) és Hugo Lloris (Olympique Lyon) is, Júlio Césarnak a díjat Andoni Zubizarreta, a Barcelona és a spanyol válogatott korábbi kapusa adta át.

A védők között az interes Maicon lett a győztes, aki csapattársát, Lúciót, és a Barcelonát erősítő Piquét előzte meg. A brazil jobbhátvédnek Andreas Brehme, az 1990-es vb-döntő győztes gólját szerző egykori német klasszis adta át. A középpályások között is egy Inter-játékos végzett az élen, Wesley Sneijder Arjen Robbent (Bayern) és Xavit (Barcelona) utasította maga mögé, a díjat Gianfranco Zolától vehette át.

Hogy teljes legyen az Inter-tarolás, a csatároknál a madridi finálét két góljával eldöntő Diego Milito lett a befutó, akit Lionel Messinél (Barcelona) és Wayne Rooney-nál (Manchester United) találtak jobbnak az ítészek. Milito a döntőhöz hasonlóan most is duplázott, mivel ő lett a BL tavalyi idényének legjobb játékosa. A sorsolásnál az egyes kategóriák győztesei mellett Gary Lineker, a következő BL-döntőnek helyt adó Wembley nagykövete, az 1986-os világbajnokság gólkirálya segédkezett.

A csoport:
Internazionale (címvédő, olasz)
Werder Bremen (német)
Tottenham Hotspur (angol)
Twente (holland)

B csoport:
Olympique Lyon (francia)
Benfica (portugál)
FC Schalke 04 (német)
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)

C csoport:
Manchester United (angol)
Valencia (spanyol)
Glasgow Rangers (skót)
Bursaspor (török)

D csoport:
FC Barcelona (spanyol)
Panathinaikosz (görög)
FC Köbenhavn (dán)
Rubin Kazany (orosz)

E csoport:
Bayern München (német)
AS Roma (olasz)
FC Basel (svájci)
CFR 1907 Cluj (román)

F csoport:
Chelsea (angol)
Olympique Marseille (francia)
Szpartak Moszkva (orosz)
MSK Zilina (szlovák)

G csoport:
AC Milan (olasz)
Real Madrid (spanyol)
Ajax Amsterdam (holland)
Auxerre (francia)

H csoport:
Arsenal (angol)
Sahtar Donyeck (ukrán)
Braga (portugál)
Partizan Beograd (szerb)

A csoportküzdelmek szeptember 14-től december 8-ig tartanak.