Vágólapra másolva!
A Mallorca szurkolóit eddig csak rossz hír érte a nyáron, hiszen a klub hiába harcolta ki az Európa Liga-szereplést, rossz gazdasági helyzete miatt az UEFA kizárta a sorozatból. Ennek ismeretében még meglepőbb a hír, hogy az egyesület egy volt aranylabdással erősíthet.

Spanyol lapértesülések szerint ugyanis a Mallorca a 38 éves brazil támadóval, Rivaldóval tárgyal. Az egykori világklasszis az elmúlt időszakban az üzbég Bunyodkorban szerepelt, és a szerződése 2011-ig volt érvényes, de a játékos tegnap a twitteren közzétette, hogy felbontotta kontraktusát. Mindez azt jelenti, hogy Rivaldo ingyen igazolható, és az AS, illetve a Cadena Ser értesülései szerint a Mallorca ezt szeretné kihasználni.

A baleár-szigeteki klub a nyáron új tulajdonos kezébe került: a korábbi elnöktől, Mateu Alemanytól az a Lorenzo Serra Ferrer vette meg az egyesületet, aki egykor nyolc éven keresztül volt a csapat edzője, de szakvezetőként dolgozott az FC Barcelonánál, a Real Betisnél és az AEK Athénnél is. A katalánoknál Rivaldo is volt a játékosa, és a brazil az együttes pályaedzőjét, Miguel Ángel Nadalt is jól ismerheti a Barcából. A kérdés már csak az, hogy a Mallorca képes-e teljesíteni Rivaldo fizetési igényeit, a hírek szerint ugyanis a brazil évi kétmillió eurót kér, ami a Bunyodkornál kapott évi ötmillióhoz képest kevés, de a Mallorca lehetőségeihez képest meglehetősen sok. A klubnak ugyanis 80 millió eurós adóssága van.

További átigazolási hírek:

Az OGC Nice francia csatárát, Loic Rémyt a Tottenham Hotspur és az Everton is kiszemelte. A Manchester City walesi támadóját, Craig Bellamyt a Celtic szeretné kölcsönvenni. Az AC Milan brazil középhátvédjéért, Thiago Silváért ezúttal a Manchester City jelentkezett be. A holland Twente Costa Rica-i csatárát, Bryan Ruízt a Sevilla szerződtetné.

www.global-soccer.eu