Vágólapra másolva!
A Santos azzal fenyegeti a Chelsea-t, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA) fordul, amiért az angolok a szabályok megkerülésével vették fel a kapcsolatot a klub brazil válogatott játékosával, Neymarral.

Az Independent című angol lap beszámolója szerint a Santos elnöke, Luiz Alvaro csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, a londoni csapat a brazil klub háta mögött már megegyezett a 18 éves játékossal. A szabályok szerint élő szerződéssel rendelkező játékossal csak azt követően lehet tárgyalásokat kezdeni, ha előbb megállapodnak a futballista játékjogával rendelkező klubbal, jelen esetben a Santosszal.

Ez nem történt meg, ennek ellenére meg nem erősített források szerint - írja az angol lap - azonban a New Jersey-ben rendezett Egyesült Államok - Brazília mérkőzés előtt a Chelsea elnöke, Bruce Buck és Pini Zahavi játékosügynök találkozott Neymarral és annak ügynökével, akikkel meg is egyeztek a majdani szerződés részleteiről.

A brazil klub elnöke a fent említett sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Chelsea által tett 20 millió fontos ajánlatot visszautasította a Santos, ők ugyanis 29 millió fontot kérnek az amerikaiak ellen a válogatottban góllal debütáló tehetségért.

"A Chelsea az ajánlata elutasítása után is folytatta a játékos zaklatását. Ez teljes mértékben etikátlan, és a Santos kész a FIFA-hoz fordulni, hogy megvédje az érdekeit" - jelentette ki Alvaro.

Neymar jelenlegi szerződése tartalmaz egy záradékot, mely szerint, ha bármelyik fél idő előtt felbontja a szerződést, akkor kompenzációt kell, hogy fizessen. Alvaro szerint, ha a Chelsea ennek kifizetését átvállalja a játékostól, akkor a brazil klub nem tehet semmit.

Az angolok a híreket hallva elzárkóztak annak kommentálásától, a

zonban, ha kiderül, hogy a Santos nem csak Neymar árát akarja feltornázni, hanem a londoniak valóban szabálytalanul jártak el, akkor nagy bajba kerülhetnek. Az előző szezonban a francia Lens fordult a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS), mert álláspontjuk szerint a Chelsea szabálytalanul igazolta le fiatal játékosukat, Gaël Kakutát.

A testület elfogadta a franciák érvelését, és az UEFA kizárta a Chelsea-t az átigazolási piacról, később azonban elfogadták a londoniak fellebbezését, így már a téli átigazolási időszakban szerződtethettek új játékost. Visszaesőként azonban biztos, hogy komoly szankciókkal kellene szembenézniük.