Vágólapra másolva!
A spanyol válogatott szövetségi kapitánya szerint Lionel Messi jobban megérdemelte volna a dél-afrikai vébé legjobbjának járó elismerést, mint a díjazott Diego Forlán.

Vicente del Bosque szerint a legjobb az lett volna, ha a világbajnok spanyol csapat valamelyik játékosa kapja az Aranylabdát, írja Goal.com című szaklap.

Viszont, ha már nem így történt, akkor Lionel Messit kellett volna vele kitüntetni, így Del Bosque, aki szerint az argentin klasszis sokkal jobban megérdemelte, mint a FIFA által végül elismert uruguayi Diego Forlán.

"A saját játékosaimon kívül leginkább Messi teljesítményét tudom elismerni" - mondta Del Bosque. "Minden meccsen kialakított legalább húsz helyzetet, egyszerűen fenomenális volt."

Arról azonban nem tesz említést a spanyol szövetségi kapitány, hogy Messi ezekből a lehetőségekből egyet sem tudott gólra váltani, az argentin válogatott pedig a negyeddöntőben kiesett, miután 4-0-ra kikapott Németországtól.

Ezzel szemben Diego Forlán öt gólt lőtt a tornán, ebből hármat az egyenes kieséses szakaszban, Uruguay pedig elődöntőt játszhatott.