Vágólapra másolva!
Mano Menezes, a Corinthians vezetőedzője elfogadta a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) felkérését, azaz ő lesz a futballválogatott új szakvezetője.

A szakembernek azután tett ajánlatot a CBF, hogy a korábban kiszemelt Muricy Ramalhót nem engedi el klubja, a Fluminense.

"Bejelentem, hogy hivatalosan elfogadom a felkérést" - mondta Menezes szombati sajtótájékoztatóján. A 48 éves szakember ezt megelőzően csak brazil klubcsapatoknál dolgozott, mint a Brasil de Pelotas, az Iraty, a Grémio és a Corinthians. Utóbbi kettővel már komoly sikereket is elért: a Grémióval 2006-ban és 2007-ben megnyerte a Rio Grande do Sul állami bajnokságot (Campeonato Gaúcho), utóbbi évben a Libertadores-kupa döntőjébe is bejutott a csapattal. A Corinthiansszal pedig duplázni tudott 2009-ben, megnyerve a Paulista állami bajnokságot és a brazil kupát is.

A brazilok azért keresnek kapitányt, mert Dunga a világbajnoki negyeddöntős búcsút követően távozott posztjáról.

A következő szakvezetőnek rendkívül nehéz dolga lesz, ugyanis 2014-ben Brazília ad otthont a világbajnokságnak, a szurkolók pedig hazai környezetben csakis a győzelmet tartanák elfogadható eredménynek.