Vágólapra másolva!
Koman Vladimir két góllal tette emlékezetessé a Bőcs elleni edzőmérkőzést: a magyar válogatott középpályása mindkét gólpasszt a 15-szörös olasz válogatott Antonio Cassanótól kapta, akivel már most jól megértik egymást a pályán.

Az NB II-ben szereplő Bőcs és a Serie A legutóbbi kiírásában a negyedik - tehát BL-indulást jelentő - helyen végzett Sampdoria az észak-olaszországi Moenában találkozott egymással a minap, ahol 3x30 perces mérkőzést játszottak, az olasz csapat 4-0-ra nyert.

A genovai csapatban kezdőként lépett pályára a kölcsönadása lejárta után Bariból visszatérő Koman Vladimir. Az egyszeres magyar válogatott középpályás egy órát játszhatott balszélsőként, ez idő alatt két gólt lőtt, s mindkét gólja előtt Antonio Cassanótól kapta a gólpasszt.

Koman a Sampdoria hivatalos honlapjának nyilatkozva elmondta, ha Domenico di Carlo vezetőedző azt kéri tőle, szívesen játszik a bal oldalon is. "Bár magamat inkább irányító középpályásnak tartom, de az sem probléma, ha a bal oldalon kell játszani. Ezen a poszton szerepeltem Bariban is, és két évvel ezelőtt az Avellinóban is."


Di Carlo a mérkőzés után dicsérte a két gólt szerző magyar játékost, aki megoldást jelenthet a bal oldali középpályás posztján, ahol jelenleg csak Daniele Manninivel számolhat. Mint kiderült, Koman remekül megértette magát a Sampdoria sztárjával, a 15-szörös válogatott, korábban a Real Madridban és az AS Romában is megfordult Antonio Cassanóval.

Forrás: Getty Images
Forrás: Getty Images

Cassano a 2008-as Eb-n még válogatott volt, az idei vb-csapatból kimaradt

"Antonio mondta, hogy játsszak az ő oldalán, és ne aggódjak, mert remek labdákat fogok tőle kapni. Így is lett. Egy olyan sztár mellett játszani, mint Cassano, egészen fantasztikus érzés. Nagyon egyszerű, letisztult a játéka, és minden mozdulatával hozzátesz valamit a csapat teljesítményéhez."

Koman a szezonra érvényes céljait is megfogalmazta a mérkőzés után: szeretné elnyerni a vezetőedző bizalmát, hogy minél többet játszhasson a csapatban, és bemutatkozna a Bajnokok Ligájában is. "Ha játszhatnék a Bajnokok Ligájában, azzal egy nagy álmom valósulna meg. Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz lesz a következő szezon, s bár nem az én dolgom, hogy hangzatos ígéreteket tegyek, annyit azért elmondhatok, hogy mindent megteszünk azért, hogy mi magunk és a szurkolóink is elégedettek legyenek."