Vágólapra másolva!
A nyári játékospiac egyik legkeresettebb futballistája a Wolfsburg bosnyák támadója, Edin Dzeko volt, azonban a klub menedzsere, Dieter Hoeness pár napja kijelentette: a csatár semmi pénzért nem eladó. A Kicker információi szerint azért a Bayern München megpróbálná őt leigazolni.

Edin Dzeko az előző idényben gólkirályi címet szerzett a Bundesligában, egy évvel korábban pedig bajnoki címhez segítette a Wolfsburgot, nem csoda, hogy több sztárklub is szerette volna leigazolni. Tavaly nyáron az AC Milan jelentkezett érte, de az olaszokat elriasztotta a 30 millió eurós vételár.

Idén a Juventus érdeklődött a gólerős csatárt iránt, de a Manchester Cityvel is kapcsolatba hozták, ráadásul Dzeko kijelentette, hogy szívesen igazolna egy nevesebb egyesületbe. Ennek ellenére még nem érkezett konkrét ajánlat érte (legalábbis olyan, amivel érdemben foglalkozott volna a klubvezetés), és néhány napja az egyesület sportigazgatója, Dieter Hoeness kerek-perec kijelentette: sem Dzeko, sem honfitársa, Zvjezdan Misimovic nem eladó.

Ennek ellenére a német szaklap, a Kicker úgy tudja, hogy a Bayern München szeretné megszerezni a bosnyák támadót, ám a bajorok nem fizetnének. A müncheni egyesület az újság információi szerint két játékosát adná cserébe: a tavaly 35 millió euróért megvett Mario Gomezt, illetve az ukrán középpályást, Anatolij Tyimoscsukot.

Louis van Gaal egyikükre sem számít, a wolfsburgiak viszont az utóbbi időszakban védekező középpályást kerestek, és ebből a szempontból Tyimoscsuk kapóra jönne nekik. Ráadásul a két egyesület között jó a kapcsolat, hiszen a Bayern elnöke nem mást, mint Uli Hoeness, vagyis a wolfsburgi sportigazgató testvére.

További átigazolási hírek:
A Manchester City spanyol balhátvédje, Javier Garrido a Lazióba tart. Az Arsenal a Cagliari kapusát, Federico Marchettit szeretné megszerezni.

A Manchester United a norvég Aalesund dán kapusát, Anders Lindegaardot figyeli. A Palermo leigazolta a Boca Juniors középhátvédjét, Ezequiel Munozt.

A Zenit Szankt-Petyerszburg szerződtette az Udinese szerb védőjét, Aleksandar Lukovicot.

www.global-soccer.eu