Vágólapra másolva!
Bár erős csapatnak tartja a magyar bajnok Debrecent, azért lát esélyt a továbbjutásra a Bajnokok Ligája selejtezőjében Mati Tamo, a Levadia Tallinn másodedzője. A DVSC klubmenedzsere, Herczeg András úgy véli, a közönség támogatásával kiharcolhatják a továbbjutást. A két csapat az első mérkőzésen 1-1-et játszott egymással, a visszavágót szerda este rendezik Debrecenben.

"Nem kedvezett a csapatnak, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezője előtt kevés idő állt rendelkezésükre az eligazolt játékosok pótlására, ennek ellenére nem érezzük úgy, hogy a Levadia Tallinn előnyben lenne, mert az észt bajnokság már folyik" - mondta Herczeg András, a szerdai mérkőzésre készülő Debrecen klubmenedzsere.

A szakember a keddi sajtótájékoztatón kifejtette: hat futballista igazolt el nyáron, a pótlásukra érkezett próbajátékosokat pedig csak néhány edzőmeccsen és a Szuperkupa-találkozón tesztelhették.

"Kevés idő állt tehát rendelkezésre, hogy megtaláljuk azt a formációt, amellyel sikeresen vehetjük a BL-selejtezőt, de erőnlétileg nem vagyunk hátrányban az észtekkel szemben" - fogalmazott Herczeg.

A klubmenedzser a szerda esti mérkőzésen jobb iramra számít, mint egy hete Észtországban, mivel nem a tűző napon kell játszaniuk. Az összeállításról egyelőre nem beszélt, de az biztos, hogy Laczkó és Simac nem játszhat, míg Bernáth szereplése a kedd esti edzésen dől el.

"A debreceni közönségben nagyon bízunk. Mindig tizenkettedik emberként támogatták a csapatot, szerdán is nagy szükség lesz a szurkolókra. Együtt kiharcolhatjuk a továbbjutást."

A vendégek részéről Igor Prins vezetőedző nem jelent meg sajtótájékoztatón, helyette Mati Pari nyilatkozott. A Levadia pályaedzője úgy gondolja, a Debrecen nagyon jó csapat, de látnak esélyt a továbbjutásra.

"Számunka már az is nagy sikerélmény, ha egy körrel többet megyünk. Keményen dolgoztunk azért, hogy eredményesen szerepeljünk a Debrecen ellen" - jelentette ki. "Szerencsére mindenki bevethető, és a nagy melegtől sem kell tartanunk, mivel elég későn kezdődik a mérkőzés. Az első találkozón nyújtott teljesítményünkkel nem voltunk százszázalékosan elégedettek, hiszen a Loki gólt rúgott a végén, ami jelzi, nem koncentráltunk eléggé. Erre most jobban kell figyelnünk. Azt gondolom, ellenfelünk talán most nem olyan erős, mint tavaly, de ez nem jelenti, hogy könnyebb dolgunk lenne."

Farkas Balázs Debrecenbe igazolt

Ötéves szerződést kötött kedden Farkas Balázs, a Dinamo Kijev 22 éves futballistája, a Debrecennel. A középpályásként és csatárként is bevethető, háromszoros válogatott játékos 2006-ban Nyíregyházáról került az ukrán klubhoz, az elmúlt évet pedig a Videotonnál töltötte kölcsönben.

"Nagyon tehetséges és jó játékosnak tartjuk. Azt gondolom, aki fiatalon ilyen nagynevű európai klubbal szerepelt, az önmagában is nagyon sokat jelent. Bízunk abban, hogy sikeres időszakot tölt el Debrecenben, és segíteni tud céljaink elérésében" - idézi a klub közleménye Bartha Csabát, a DVSC-TEVA sportigazgatóját.