Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége még csütörtökön felállíthatja a magyar válogatott kispadjáról Erwin Koeman szövetségi kapitányt, írja külföldi forrásokra hivatkozva a Pepsifoci.hu. A holland szakember helyét az U21-es válogatottat irányító Egervári Sándor foglalhatja el.

Az MLSZ honlapján megjelent hír szerint a szövetség elnöke, Csányi Sándor pénteken reggel 9 órakor rendkívüli sajtótájékoztatót tart.

Ennek témája a Pepsifoci.hu szerint várhatóan a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Erwin Koemannak a menesztése lesz. A futballhonlap azt írja, külföldi forrásokból úgy értesültek, hogy a szövetség még csütörtökön szakít a holland edzővel.

Koeman távozása Kisteleki István, előző MLSZ-elnök lemondása, illetve Csányi Sándor megválasztása óta állandó téma. Több lap is tudni vélte, hogy a holland szakember helyére az U20-as válogatottal vb-bronzérmet nyerő Egervári Sándor, vagy a Videotonnal a bajnokságban második helyen végző Mezey György ülhet le.

A Pepsifoci.hu értesülései szerint a helyzet csütörtök délután annyiban változott, hogy a szövetség immár keresi az (azóta már) U21-es válogatottat irányító Egervári utódát, azaz szinte bizonyosnak tűnik, hogy ő vászi át a felnőtt nemzeti csapat irányítását. A két posztot még ideiglenesen sem tudná párhuzamosan ellátni, ugyanis nyár végén és ősszel is több alkalommal párhuzamosan játszik Eb-selejtezőt mindkét válogatott.

A futballportál információi szerint Egervári utóda a fiatalok élén az Újpestet irányító Mészöly Géza, a Haladás edzője, Róth Antal vagy az egykori szövetségi kapitány, Gellei Imre lehet.

Csányi július 8-án találkozott Koemannal, meghallgatta a beszámolóját, utána pedig a Napi Gazdaságnak úgy nyilatkozott, hogy a "kapitánykérdés semmiképpen sem lehet pénzkérdés". Koeman szerződése nem nyilvános, de lapinformációk szerint akár 150 millió forintba is kerülhet az idő előtti távozása.

A nagy válogatott legközelebb augusztus 11-én játszik barátságos mérkőzést Londonban Anglia ellen, azt követően pedig szeptember 3-án már Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára Svédországban.

Az olimpiai válogatott szintén pályára lép augusztus 11-én, mégpedig Eb-selejtezőn Boszniában, majd szeptember 7-én itthon fogadja a délszláv csapatot.