Vágólapra másolva!
Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) vizsgálatot indít az Internazionale és a Genoa ellen Diego Milito és Thiago Motta tavalyi átigazolása ügyében. Amennyiben szabálytalanságot állapítanak meg, úgy akár az Inter három idei trófeája is veszélybe kerülhet.

Az ügy középpontjában Enrico Preziosi, a Genoa elnöke és tulajdonosa áll, akit 2005 májusában öt évre eltiltottak valamennyi futballal kapcsolatos tevékenységtől, ennek ellenére állítólag aktívan részt vett a két játékos milánói szerződésének nyélbe ütésében. Preziosi annak idején megvette a Venezia elleni mérkőzést, hogy tíz után visszajuttassa csapatát az élvonalba, ám a mesterkedés eredményeként a Genoát visszasorolták a harmadik vonalba.

A szövetség hamarosan kihallgatja Preziosit, és az Inter elnökét, Massimo Morattit is. A két játékos elévülhetetlen érdemeket szerzett az Inter idei triplázásában (bajnoki cím, Olasz Kupa-győzelem, Bajnokok Ligája-győzelem), elsősorban Milito, aki összesen 30 gólt rúgott a három sorozatban, és ő szerezte a madridi BL-döntő mindkét gólját.

A Gazzetta dello Sport értesülése szerint ha a két játékos átigazolását szabálytalannak találják, akkor veszélybe kerülhetnek a csapat idén megszerzett címei, bár a szövetség szóvivője nem erősítette meg az Inter trónfosztásáról szóló elméleteket.