Vágólapra másolva!
Spanyol lapértesülés szerint az Olympique Marseille szívesen szerződtetné Diego Forlánt, az Atlético Madrid gólerős támadóját, míg Steven Gerrardot, a Liverpool meghatározó labdarúgóját a Real Madrid vinné. A spanyol bajnok FC Barcelona vezetői hivatalosan is bejelentkeztek Cesc Fabregasért, az Arsenal spanyol válogatott középpályásáért.

Az As című újság úgy tudja, hogy az Olympique Marseille akár 25 millió eurót is fizetne Diego Forlánért. Elsősorban Didier Deschamps vezetőedző szorgalmazza a 31 éves, uruguayi válogatott csatár megszerzését, ugyanis egy "született gólvágóval" szeretné megerősíteni bajnoki aranyérmes csapatának támadó alakzatát, hogy a következő idényben a hazai bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is eredményes legyen.

Forlán 28 találatot jegyzett az elmúlt szezonban, ezek közül kettőt a Fulham elleni Európa Liga-döntőben, amellyel együttese megnyerte a sorozatot. Az As szerint a támadó kivásárlási ára ugyan papíron 36 millió euró, de mivel az Atlético a következő szezonban sem szerepelhet a BL-ben, a spanyol klubnál érdeklődéssel vették a francia ajánlatot. A gondot inkább Forlán fizetési igénye jelentheti, a csatár ugyanis jelenlegi bére emelése nélkül nem váltana klubot, az OM-ben viszont maximum évi 4,5 millió eurót ajánlanának neki, éppen annyit, amennyit most tehet zsebre.

A Marca úgy értesült, hogy az angol válogatott Steven Gerrard szerződtetését az új edző, José Mourinho az egyik legfontosabb feladatnak tekinti. Az újság azt is tudni véli, hogy a klubváltás már nagyon közeli, az átigazolást pedig valószínűsíti, hogy a 30 éves Gerrard viszonya az utóbbi időben megromlott Rafael Benítezzel, a liverpooliak vezetőedzőjével, ráadásul az angol klub pénzügyi nehézségekkel küzd.

A négy évre szóló szerződését múlt pénteken aláíró friss Bajnokok Ligája-győztes Mourinho már jelezte, hogy a madridi csapatot két szélső védővel és két középpályással tervezi megerősíteni. Xabi Alonso mellé elsőként Daniele De Rossit, az AS Roma játékosát szemelte ki, de az olasz klub elnöke kijelentette: a 26 esztendős futballista nem eladó.

Forrás: AFP

Forlán és az Európa Liga

"Mindenki tudja, hogy Cesc a Barcelonához akar igazolni, és mi is szeretnénk őt megszerezni, de természetesen harmadik szereplőként ott van az Arsenal is" - nyilatkozta szerdán Joan Oliver, az FC Barcelona általános igazgatója. Hogy a spanyolok pontosan milyen ajánlatot tettek az Ágyúsok vezetőinek, egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Nem sokkal a hír megjelenését követően az Arsenal hivatalos honlapján máris egy közleményben jelezte, hogy a játékos nem eladó: "Cesc Fabregas rendkívül fontos tagja a csapatunknak, komoly szerepet szánunk neki a jövőben is. Szerződése 2015-ig szól, nem fogunk tárgyalni az ügyről, és reméljük, ezt a Barcelona vezetői, ahogyan azt korábban ígérték, tiszteletben fogják tartani."

A 23 éves Fabregas a Barcelonában nevelkedett, majd 16 éves korában igazolt a szigetországba, ahol azóta a csapat alapemberévé, később csapatkapitányává vált. A fiatal játékos, aki tagja a jövő pénteken kezdődő dél-afrikai világbajnokságra készülő spanyol keretnek, korábban jelezte, hogy lehetőleg a torna kezdete előtt szeretné tisztázni, hol is folytatja pályafutását.