Vágólapra másolva!
A küldöttek elfogadták a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) új alapszabályát a hétfőn Telkiben tartott rendkívüli közgyűlésen, ezzel teljesült a feltétele, hogy Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját július 6-án megválasszák elnöknek.

A közgyűlésen a 102 küldöttből 90 jelent meg, az alapszabály módosításáinak elfogadásához kétharmados többség kell. A közgyűlés az alapszabály valamennyi, mind az 51 paragrafusát egyesével szavazott meg (köztük olyanokat is, amelyek változatlanok maradtak). Egyetlen paragrafusnál sem volt jelentősebb vita vagy nézeteltérés, így a 11:30-kor elkezdődött ülés 13:15-re elfogadta az új alapszabályt.

Ezután a jelen lévő nyolc elnökségi tag feloszlatta a vezető testületet, majd az MLSZ-t a tisztújító közgyűlésig irányító ad hoc bizottság tagjainak a küldöttek Dunai Antalt, Nemes Ferencet és Helmeczy Lászlót választották meg, a bizottság elnöke Nemes lett.

Az MLSZ tisztújító közgyűlését július 6-án tartja, az alapszabály-módosítások elfogadása után biztosra vehető, hogy az egyetlen jelöltet, Csányi Sándort választják meg a szervezet új elnökének.