Vágólapra másolva!
Sorozatban harmadszor lett szerb bajnok csütörtökön a belgrádi Partizan labdarúgócsapata. A 22. bajnoki címét ünneplő fekete-fehér alakulat a szintén fővárosi - a tabellán az előkelő harmadik helyet elfoglaló - OFK-t verte idegenben. Ez volt a pontvadászat utolsó előtti fordulója, és miután az üldöző, ősi rivális Crvena zvezda kikapott, a Partizan hétpontos, behozhatatlan előnyre tett szert.

A bajnoki cím sokak szerint már a hét végén, az egyébként is megkülönböztetett figyelemben részesített, de idén különösen nagy érdeklődéssel várt, bajnoki döntőnek is beillő Partizan-Zvezda derbin eldőlt, miután a hazai pályán játszó Partizan a vb-résztvevő szerb válogatott bő keretébe is jelölt középpályás, Radosav Petrovic bombagóljával 1-0-ra legyőzte a piros-fehéreket.

A Partizan a bajnokság megnyerésével a 2010-2011-es szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében indul, míg a Crvena zvezda - miután a múlt szerdai döntőben simán, 3-0-ra legyőzte a Vojvodinát, és ezzel megnyerte a szerb kupát - az Európa Ligában állhat rajthoz.