Vágólapra másolva!
Hétfő 16.30-tól pótolják az eredetileg szombatra kiírt, de a pálya használhatatlansága miatt elmaradt Kecskemét-Kaposvár mérkőzést a labdarúgó Soproni Liga 28. körében. A hétközi forduló programja is módosul.

A találkozó azért maradt el, mert Kassai Viktor játékvezető a kezdést megelőzően, a pálya bejárása során megállapította: a heves esőzés olyannyira feláztatta a játékteret, hogy az játékra alkalmatlan.

" Magyar Labdarúgó Szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint "a versenybizottság vasárnap 14 órakor megtartott rendkívüli egyeztető megbeszélésén a kialakult helyzetre való tekintettel, illetve a bajnokság biztonságos és sportszerű befejezése érdekében az MLSZ elnöki jogkörrel felruházott alelnöke javaslata alapján" határoztak az új időpontról.

Az MLSZ közleményében hozzátette: hétfő 12 órakor a szövetség szakértője megvizsgálja a mérkőzés megrendezésével kapcsolatos körülményeket, és amennyiben szükséges, előkészítteti a műfüves tartalékpályán való lebonyolítást.

A testület a május 19-e (szerda) 18 órára kisorsolt Kaposvár-Diósgyőr bajnoki mérkőzés kezdési időpontját is módosította, ennek értelmében a találkozót május 20-án (csütörtök) 18 órától bonyolítják le. Ugyanígy járt el az MTK Budapest-Kecskemét meccsel kapcsolatban, azaz ezt a találkozót is csütörtökön, és szintén este 6 órától rendezik.

"A versenybizottság az eredeti terveknek megfelelően hétfőn 9 órakor is összeül, ezen a tanácskozáson a testület megvizsgálja, van-e további teendő annak érdekében, hogy a bajnokság biztonságosan, a sportszerűség szellemében fejeződjön be" - áll az MLSZ közleményében.