Vágólapra másolva!
A magyar futballválogatott sima 3-0-s vereséget szenvedett a világbajnokságra készülő német csapattól, de a különbség lehetett volna nagyobb is, ha Király Gábor nem mutat be több bravúrt is az első félidőben. Erwin Koeman azt ígéri, hogy az Eb-selejtezőkön jobb magyar csapatot láthatunk majd, Dzsudzsák Balázs pedig amondó, jobb minél előbb elfelejteni ezt a mérkőzést.

A vártnál talán kevesebb néző látogatott ki a németek elleni találkozóra a Puskás-stadionba, jóformán csak az óra alatti kanyar, valamint a vendégszektor volt tele, nagyon sokan jöttek Németországból, hogy megnézzék Joachim Löw világbajnokságra készülő válogatottját, amelyikből hiányoztak a legnagyobb sztárok, így a bayernes különítmény: Phillip Lahm, Bastian Schweinsteiger és Thomas Müller el sem utazott Magyarországra.

Talán jobb is volt így, mert a fiatal, és rutintalannak tűnő német csapat ellen sem volt esélyünk szinte egyetlen percig sem. Rögtön az elején vendég helyzet, az ötödik percben pedig büntetőből szerzett gól jelezte, hogy a németek nem a levegőbe beszéltek, amikor azt mondták, győzni jönnek Budapestre.

A középpályánk ezúttal is mindkét feladatában csődöt mondott: egyrészt átjáróház volt a német támadók számára, másrészt a játék szervezése, irányítása sem működött a pálya közepén.

Juhász furán érezte magát, Koman optimista

Pedig Erwin Koeman merész húzásként védekező középpályásként itt szerepeltette Juhász Rolandot, amit később azzal indokolt, hogy szeretett volna egy kis agresszivitást vinni a középpályára, mert ez szinte mindig hiányzik válogatottunk játékából. Csakhogy Juhász nem éppen az agresszivitásáról híres, így nem csoda, hogy míg ő nem igazán találta a helyét középpályán, addig a védelem nélküle még annyira sem volt stabil, mint máskor.

"Elég furcsa volt. Életemben másodszor játszottam ezen a poszton, ez egy teljesen más szerepkör, én inkább szeretnék a védelem közepén maradni, ha lehet. Többször is elvitt előre a hév" - kommentált Juhász a találkozó után.

Koman Vladimir bemutatkozása is felemásra sikeredett. A régóta a válogatottba követelt irányító nem tudta hozni a tőle megszokott okos, kreatív, ötletes játékot. A német középpályások és védők egy pillanatra sem hagyták magára. Néha ugyan sikerült egy-egy jó csellel megszabadulnia tőlük, de ilyenkor meg gyakran pontatlanul passzolt.

A találkozó góljai:


Később elmondta, nagyon élvezte a játékot a válogatottban, örült, hogy a posztján játszhatott, és tudja, a németek elleni meccs hibáiból is sokat lehet tanulni. "Optimista vagyok a jövőt illetően, azt hiszem, innen csak előre lehet lépni" - mondta a fiatal játékos.

A második félidő 16. percében beálló másik U20-as vb-hős, Németh Krisztián is gyorsan ízelítőt kapott a nagyok focijából. Friedrich talpalta mellbe, amire a mérkőzés után Joachim Löw úgy reagált, ez volt az "Isten hozott a felnőtt fociban", ami jelzi, hogy ez már más szint, mint az U20. Löw szerint egyébként tehetségesek a fiataljaink, de az ő csapata ma még egy másik szinten játszik.

A rendőrség záratta be szombaton a pénztárakat
Egy órával a mérkőzés kezdete előtt a rendőrség bezáratta a Puskás Ferenc-stadion jegypénztárait, mert német szurkolóknak is a magyar szektorokba adtak el jegyeket, ami biztonsági kockázatot jelentett - adta hírül a Független Hírügynökség. A rendőrség tájékoztatása szerint többször is felszólították a pénztárakban dolgozókat, valamint az MLSZ munkatársait, hogy ne adjanak el jegyeket a vendégeknek a hazai szektorokba, de hiába. Ezt követően a rendőrök, a sport törvényben biztosított jogaikkal élve, bezáratták a pénztárakat. A mérkőzés előtt egy magyar drukkert előállítottak, aki üveget dobott a stadionba tartó német szurkolók felé, illetve a belvárosban magyar szurkolók megpróbáltak megtámadni németeket, de ezt a rendőröknek sikerült megakadályozniuk.




Király nem bántotta a védőket

A mérkőzés legjobbja még akkor is Király Gábor volt, ha a második gólban ő is benne volt. Ha nem véd óriási bravúrokat bemutatva, akkor már a félidőre megalázó lehetett volna a különbség. Az 1860 München kapusa a meccs után azt mondta, valóban volt néhány jó megmozdulása, és volt néhány rossz is. Király nem kárhoztatta a védőit, inkább a támadások építését dicsérte, mondván "volt több biztató támadásunk, amikor csak egy-egy jó passz hiányzott, hogy eljussunk a német kapuig. Fel kell gyorsítani ezeket az akciókat."

Dzsudzsák Balázsnak is már biztosan volt jobb meccse, mint a szombati, de a balszélső még így a legtöbbet tette hozzá a csapat játékához a mezőnyjátékosok közül. Szerinte, ezt a meccset "minél előbb el kell felejteni, és már csak a következő, Hollandia elleni találkozóra szabad összpontosítani." Szerinte Van Persie-ék ellen még nehezebb dolga lesz a magyar válogatottnak, mert "ők a németeknél is gyorsabban játszanak, és többet passzolnak." Dzsudzsák arra is fel van készülve, hogy a PSV Eindhoven játékosaként kiemelt figyelem fogja kísérni minden mozdulatát.

Forrás: MTI

Koman Vladimir bemutatkozása felemásra sikerült

Juhász Roland egyetértett az eindhoveni szélsővel. "Nagyon nehéz lesz a hollandok elleni meccs, mert ők még gyorsabban játszanak. Mi pedig ma este is számtalanszor maradtunk le labdáról, emberről, vagy ütköztünk késve, már fölöslegesen. Ezen mindenhogy változtatni kell."

"Óriási volt a különbség a két csapat között, ez főleg a kondicionális állapotnak volt köszönhető, ugyanis nálunk most fejeződött be a bajnokság, a németek pedig a dél-afrikai világbajnokságra készülnek" - mondta Erwin Koeman szövetségi kapitány a találkozót követően. Koeman hozzátette: a tétmérkőzésekig már csak legfeljebb két-három felkészülési meccset tud vívni csapata, így ezeken a barátságos találkozókon kell kísérletezni, amíg még lehet. Koeman szerint továbbra is abból kell kiindulni, hogy a világbajnoki selejtezőkön olyan jó eredményt ért el az együttes, amilyenre már régen volt példa, a szurkolóknak pedig azt üzeni, hogy a svédek elleni, szeptemberi rangadón már egy sokkal jobb magyar válogatottat fognak látni.

Szombaton este ismét bebizonyosodott, hogy szinte beláthatatlan távolságra van tőlünk a világ élmezőnye. Egy közepesen erős német csapat néhány ritmusváltással, gyors támadással ízekre szedte a magyar válogatottat. Ami nálunk szinte szenzáció, miszerint bemutatkoztak 21 éves reménységeink, az a németeknél természetes: Badstuber, Kroos, Özil, Khedira, Marin (illetve a Puskásban nem játszó Müller) egyidős, vagy egy két évvel idősebb, mint Koman és Németh. Ők meghatározó játékosok a Bundesligában szereplő csapatukban és világbajnokságra készülnek, míg mi reménykedünk, hogy a fiataljaink a felemás bemutatkozás után legközelebb is bizalmat kapnak.