Vágólapra másolva!
A Real Madridtól elküldött vezetőedző, Manuel Pellegrini elismerte saját felelősségét az előző szezon eredménytelenségében, ugyanakkor kritizálta a klub vezetőségét is.

Az 56 éves Pellegrini szerint akkor is elküldték volna, ha sikerül a Barcelonát megelőzve a bajnoki címet megszerezni, de önkritikusan elismerte, hogy a kupakudarc az Alcorcónnal szemben "szégyenteljes volt, amelyért enyém a felelősség".

A chileit az is frusztrálta, a Realnak megint nem sikerült az áttörés a Bajnokok Ligájában, "nem gondoltam volna, hogy még a nyolc közé se kerülünk be" - jelentette ki. Ezzel együtt "fájdalmasnak és nem etikus lépésnek" minősítette, hogy tíz napig váratták, míg végül közölték vele, hogy immár nem tartanak igényt a munkájára, miközben már régóta közszájon forgott Mourinho szerződtetésének híre.

"Florentino Pérezről nem tudok sem jót, sem rosszat mondani, mivel nem ismerem igazán a személyiségét, egyetlen egy alkalommal beszéltem vele, még tavaly augusztusban " - idézte tőle a Marca című madridi sportnapilap internetes kiadása. A szakvezető hozzáfűzte: már hivatalba lépése kezdetén rögtön vitái támadtak az elnökkel Arjen Robben és Wesley Sneijder elküldése miatt, mivel Pellegrini - szemben Pérezzel - mindkettőt megtartotta volna.

Jorge Valdano sportigazgató egy televíziós műsorban, az Onda Cerónak nyilatkozva dicsérte a chilei mester "kifogástalan magatartását, hibátlan profizmusát", de nem hallgatta el, hogy elfogadhatatlannak ítélték a Real kiesését egy kiscsapattal szemben a Király-kupából, s a BL-búcsút, összességében pedig azt, hogy ebben az idényben sem nyert semmit az együttes.

Megszólalt az új edző, José Mourinho is, aki csupa szépet és jót ígért a Real Madrid híveinek. "Az én Realom mindig jól fog játszani, folyamatosan támad és mindig nyer majd" - nyilatkozta a 47 éves portugál az AS című spanyol sportlapnak. Hozzátette, hogy szerinte egy csapatnak igazi közösségként kell működnie, és hogy olyan triplázására, mint amilyet ő elért az Interrel, csakis topcsapat képes.

"Ezért sokat kell még javulnia a Real Madridnak" - fogalmazott. Elárulta továbbá, hogy úgy négy-öt hónapja jutott arra az elhatározásra, hogy elhagyja Olaszországot.