Vágólapra másolva!
A közelmúltban felmutatott gyengébb eredmények ellenére bízik a világbajnoki elődöntőbe kerülésben Okada Takesi, a japán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"Meg akarjuk mutatni, hogy kik vagyunk - jelentette ki a szakvezető, mielőtt alakulatával elutazott volna a svájci Alpokba. - Nincs ok arra, hogy változtassunk a célkitűzésünkön. Legalább a négy közé el akarunk jutni."

Okada kedden - miután csapata otthon 2-0-ra kikapott a szintén vb-résztvevő dél-koreaiaktól - meglepetésre utalást tett arra, hogy lemond posztjáról, később azonban játékosainak azt mondta, ez csak félig volt komoly.

"Nem gondoltam, hogy ennyire komolyan veszik. Jobban kell majd figyelnem arra, amit mondok" - folytatta.

Okadának már korábban is volt egy szórakoztató megszólalása. Tavasszal Londonban találkozott Arséne Wengerrel, az Arsenal menedzserével, akivel a világbajnokságon az ázsiai csapatra váró meccsekről és ellenfelekről is beszélgettek. Wenger akkor arra figyelmeztette Okadát, hogy a riválisok majd bizonyára megpróbálják kihasználni magassági fölényüket, mire a japán kapitány azt válaszolta, hogy a vébéig hátralévő időben majd sokat esznek a játékosai, hátha nőnek még pár centit.

A japán válogatott szerény eredményekkel rukkolt ki az elmúlt hónapokban, áprilisban például 3-0-ás vereséget szenvedett a dél-afrikai tornán szintén szereplő szerb csapattól.

A június 11-én kezdődő vb-n Hollandia, Dánia és Kamerun lesz az ellenfele az E csoportban.