Vágólapra másolva!
Diego Maradonának, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának állítása szerint még gondolkodnia kell ugyan, a helyi sajtó szerint azonban egyre kevesebb a kérdőjel a világbajnoki keret összeállítását illetően.

A média helyzetelemzése szerint a Haiti elleni szerdai jótékonysági mérkőzésen gyakorlatilag véglegesen bejátszotta magát a Dél-Afrikai Köztársaságba utazó csapatba Martin Palermo. A Boca Juniors 36 éves támadója - akinek a vb-szereplését már maga Maradona is valószínűsítette korábban - állítólag soha nem állt ilyen közel a világbajnoki részvételhez, mint most.

A Clarin és a La Nación című lap szakértője egyformán úgy véli, hogy erősítette pozícióját a legutóbbi mérkőzésen Palermo. A karizmatikus és atletikus futballista egyesek szerint jól egészítené ki az apró termetűekből - Lionel Messiből, Carlos Tévezből és Sergio Agüeróból - álló támadósort, illetve a válogatottban még igencsak tapasztalatlan Gonzalo Higuaínt. Ugyancsak a tapasztaltabb korosztály képviseletében utazhatna a vb-re az Internazionaléban remekül futballozó, 30 esztendős Diego Milito.

A szerdai találkozó Palermo melletti másik nyertese Juan Mercier, az Argentinos Juniors játékosa lehet, aki a Juan Sebastian Verón, Javier Mascherano, Angel Di Maria középpályás hármas kiegészítőjeként leülhet a válogatott kispadjára.

Hátul a Nicolás Otamendi, Martín Demichelis, Walter Samuel, Gabriel Heinze négyes tűnik biztos befutónak, akárcsak a kapuban Sergio Romero.

"Egyelőre nem állítottam össze egyetlen listát sem, gondolkodnom kell még egy kicsit" - nyilatkozott ugyanakkor a játékosként 1986-ban világbajnok szakvezető. "Nevek természetesen már vannak a fejemben, de egy-két posztot még le kell zárnom, és ebben tényleg segített a szerdai mérkőzés."

A 30-as bő listát hétfőig kell közölni. Az argentinok a B csoportban a dél-koreaiakkal, a nigériaiakkal és a görögökkel mérkőznek majd a június 11-én kezdődő tornán.

Az argentin lapok szerint az alábbi 34 játékos közül kerül ki a bő, 30-as keret:
Kapusok: Sergio Romero (AZ Alkmaar, holland), Mariano Andújar (Catania, olasz), Diego Pozo (Colón de Santa Fe), Adrián Gabbarini (Independiente de Avellaneda)
Védők: Nicolás Otamendi (Vélez Sarsfield), Martín Demichelis (Bayern, német), Walter Samuel (Inter, olasz), Gabriel Heinze (Marseille, francia), Nicolás Burdisso (AS Roma, olasz), Clemente Rodríguez (Estudiantes de La Plata), Marcos Angeleri (Estudiantes de La Plata), Javier Zanetti (Inter, olasz), Nicolás Pareja (Espanyol, spanyol), Fabricio Coloccini (Newcastle, angol)
Középpályások: Jonás Gutiérrez (Newcastle, angol), Javier Mascherano (Liverpool, angol), Juan Sebastián Verón (Estudiantes), Angel Di María (Benfica, portugál), José Sosa (Estudiantes), Javier Pastore (Palermo, olasz), Mario Bolatti (Fiorentina, olasz), Maxi Rodríguez (Liverpool, angol), Jesús Dátolo (Olimpiakosz, görög), Juan Mercier (Argentinos Juniors), Esteban Cambiasso (Inter, olasz), Fernando Gago (Real Madrid, spanyol), Ever Banega (Valencia, spanyol)
Csatárok: Lionel Messi (Barcelona, spanyol), Gonzalo Higuaín (Real Madrid, spanyol), Diego Milito (Inter, olasz), Carlos Tevez (Manchester City, brit), Sergio Agüero (Atlético Madrid, spanyol), Martín Palermo (Boca Juniors), Ezequiel Lavezzi (Napoli, olasz)