Vágólapra másolva!
A bajnok és Ligakupa-győztes Debrecen szerdán 3-2-re legyőzte a Zalaegerszeget a labdarúgó Magyar Kupa Puskás Ferenc Stadionban rendezett döntőjében, így első magyar csapatként sikerült tripláznia.

Eredmény, MK-döntő:
DVSC-TEVA - Zalaegerszegi TE 3-2 (2-1)
Puskás Ferenc-stadion, 4800 néző
v.: Vad II.
DVSC-TEVA: Verpecz - Laczkó, Bernáth, Mijadinoski, Komlósi - Yannick (Rezes, 45.), Czvitkovics (Kiss Z., 83.), Szélesi, Bódi (Varga, 90.) - Szakály, Coulibaly
ZTE: Vlaszák - Kocsárdi (Prince, 77.), Miljatovic, Bogunovic, Máté P. - Sluka (Balázs Zs., 61.), Horváth A., Kamber, Illés - Rudnevs, Pavicevic
gól: Coulibaly (24., 68.), Yannick (30.), illetve Pavicevic (41.), Rudnevs (70.)
sárga lap: Komlósi (12.), Laczkó (32.), Rezes (71.), illetve Máté P. (63.), Miljatovic (71.)

Jó iramban, nagy lendülettel kezdte a találkozót mindkét együttes, s az első negyedórában a Debrecen alakított ki több, veszélyes gólhelyzetet. A ZTE aztán felvette a ritmust, és néhány perc erejéig saját kapuja elé szorította a magyar bajnokot, de a DVSC egy ellentámadásból megszerezte a vezetést.

Ezt követően a zalaiak jobban erőltették a támadásokat, azonban Coulibaly és Yannick tökéletesen kivitelezett kényszerítőjét követően utóbbi - meglehetősen szerencsés körülmények között - kétgólosra növelte a debreceni előnyt. A hajdúságiak kissé ráültek az eredményre, ennek következtében a ZTE a szünet előtt szépíteni tudott.

A folytatás alacsonyabb színvonalú, kapkodóbb futballt hozott, lehetőségek azonban így is adódtak mindkét csapat előtt. A második félidő derekán aztán Coulibaly növelte a Debrecen előnyét, ám Rudnevs két perc múlva betalált, s ezzel életben tartotta a zalaiak reményeit. Az eredmény után futó ZTE az utolsó tíz percben agresszívan kitámadott, gólt azonban már nem sikerült szereznie, így a DVSC - elsősorban francia támadójának köszönhetően - elhódította a kupát.

A hajdúsági alakulat története negyedik kupagyőzelmét könyvelhette el, s így triplázott a 2009/10-es szezonban, mivel korábban megnyerte a Ligakupát és a bajnokságot is. Ez korábban még egyetlen csapatnak sem sikerült.

A DVSC-TEVA sikere egyben azt is jelenti, hogy az Európa Liga 2010/11-es kiírásában a ZTE - a bajnoki bronzérmes Győrhöz hasonlóan - már az első selejtezőkörben játszik, míg a Soproni Liga ezüstérmese, a Videoton a második körben kapcsolódik be.

A mérkőzés szünetében került sor a SportM-kupa átadására, amelyet a Pálhalma Agrospecial SE nyert meg, miután a szerdai döntőben 2-0-ra verte a Nyírbátor FC-t. A finálé a Magyar Kupában legtovább jutott amatőr csapatok találkoztak.