Vágólapra másolva!
A London Evening Standard értékelte a Premier League öt fővárosi csapatának (Arsenal, Fulham, Tottenham, West Ham United, Chelsea) az idei szezonját, s a napilap szerint a Fulham legjobb játékosa Gera Zoltán volt.

Az angol újság Fulhamről szóló értékelésében azt írja: Bobby Zamora került a legtöbbször címlapra a góljainak köszönhetően és az ausztrál Mark Schwarzer is bebizonyította, hogy az angol bajnokság egyik legjobb kapusa, de a pálmát Gera Zoltán viszi el.

Fáradhatatlanul játszott Zamora mögött, ha kellett, a védekezésbe is besegített, és sorsdöntő pillanatokban szerzett góljai felbecsülhetetlenek voltak a Fulham számára, így a London Evening Standard szerint a magyar légiós volt a csapat legjobb játékosa.

A szezon meccse - írja a lap - a Juventus elleni Európa Liga-negyeddöntő volt, amelynek 3-1-es hátrányból kezdett neki a Fulham, sőt a torinóiak a második percben Trezeguet góljával már 4-1-re mentek, s innen sikerült fordítaniuk a londoniaknak. A mindent eldöntő találatot - Gera duplája után - Dempsey szerezte egy fantasztikus átemeléssel - emlékezett vissza az újság, hozzátéve, hogy ez a meccs nemcsak az év, de a Fulham egész történelmének a legemlékezetesebb 90 perce lehetett a szurkolók számára.

Dempsey emelése a Juventus ellen:


Roy Hodgsont edzőtársai az év menedzserének választották, aminél nagyobb dicséret aligha létezik, az újság által zseninek nevezett szakember a sérült játékosokat (Pantsil, Konchesky, Andy Johnson) tökéletesen pótolta a meglévő keretből, de a legnagyobb húzása az volt, amikor Gerát a szélekről áttette árnyékéknek Zamora mögé.

A 131 éves csapatnak soha nem volt még ilyen jó idénye, a bajnokságban ugyan a tavalyi hetedik hely után idén csak tizenkettedik lett, de a FA-kupában negyeddöntőt játszott, az Európa Ligában pedig csak az Atlético Madrid tudta megállítani a hamburgi döntő hosszabbításában.