Vágólapra másolva!
Chris Brunt, a West Bromwich Albion játékosa amennyire örül a Fulham és Gera Zoltán sikerének, annyira irigyli is a londoniak, valamint egykori magyar csapattársa nagy európai kalandját. A Sunday Mercury című angol lapnak elmondta, szeretné egyszer átélni azt, ami Gerának sikerült.

Gera Zoltán góljával csütörtökön történelmet írt a Craven Cottage-on, a Fulham története során először jutott be egy európai kupa döntőjébe. A magyar játékos sikerét egykori csapattársa, Chris Brunt a televízióban nézte, és a lefújás után rögtön gratuláló sms-t küldött Gerának, akivel egy évet játszott együtt.

"Lenyűgöző volt Zoli. Amikor nálunk játszott, végig kiváló csapattárs volt" - dicsérte a magyar középpályást a West Bromwich játékosa. "A futballisták többsége úgy játssza végig a karrierjét, hogy nem adatik meg neki az esély, hogy európai kupában szerepeljen. Ez egy olyan dolog, amit nagyon szeretnék elérni, úgyhogy a feljutás és a Premier League-tagságunk megőrzése után, ez a karrierem következő nagy célja. Én is szeretném átélni azt a pillanatot, amit Gera csütörtökön a lefújás után."

Brunt a nagy célt persze a West Bromwich játékosaként kívánja elérni, követve akár a Fulham, vagy éppen az európai kupaszereplés kiharcolásában jó úton járó városi rivális, a Birmingham City példáját.

Ilyen gólt szeretne lőni egyszer Chris Brunt

"A négy nagycsapat sikereit is jó látni a kupákban, de az csak az egész angol focinak jót tehet, ha úgymond kiscsapatok érnek el ilyen nagyszerű eredményeket. Őszintén remélem, hogy a Fulham most már végigmegy az úton, és megnyeri az Európa Ligát, mert szenzációsan játszottak végig a sorozatban" - mondta Brunt.

A West Bromwich Albion egy év másodosztályú tagság után a Newcastle United mögött másodikként jutott vissza a Championshipből a Premier League-be.