Vágólapra másolva!
A Guardian angol napilap sportszakírói összeállították a szezon szerintük legjobb Premier League csapatait. A tíz szerzőnél vannak állandó nevek, mint például Rooney és Drogba, de az egyik szerző, Richard Williams csapatában Gera Zoltán is helyet kapott.

A lap vezető sportújságírója, Richard Williams egy 4-1-3-2 felállású csapatot álmodott meg, melyben a középpályán Frank Lampard és Luka Modric között Gera Zoltán irányít.

Richard Williams csapata: Hart (Birmingham City); Ivanovic (Chelsea), Dawson (Tottenham), Vermaelen (Arsenal), Evra (Manchester United); Parker (West Ham); Lampard (Chelsea), Gera (Fulham), Modric (Tottenam); Rooney (Manchester United), Drogba (Chelsea).

Nem ez az első elismerés az angol lapoktól, amit Gera Zoltán mostanában bezsebelhet. Hétfőn a Telegraph méltatta egy terjedelmes cikkben a Fulham idei szereplésében elévülhetetlen érdemeket szerző magyar középpályást, aki nagyszerű játéka mellett állandó vidámságával és bizarr angol nyelvtudásával tűnik ki a londoni csapatból a lap szerint.

Csupán két név szerepel állandó jelleggel a Guardian által összeállított tíz listában: a 29 találattal gólkirályi címet szerző Didier Drogbáé, illetve a mögötte három góllal elmaradó Wayne Rooney-é. Csak két összeállításba nem fért be a középpályára a Chelsea irányítója, Frank Lampard. A kapusok közül a Manchester City által a Birmingham Citynek kölcsönadott és ott pazarul teljesítő Joe Hart neve kerül elő a legtöbbször (mellette Gomes és Van der Sar kapott egynél többször bizalmat).

A védelem a legváltozatosabb, itt a legtöbbször a Chelsea védői, Ashley Cole, John Terry és Branislav Ivanovic szerepelnek, rajtuk kívül még a manchesteri Patrick Evra és az arsenalos Thomas Vermaelen volt népszerű az újságírók között.