Vágólapra másolva!

Drogba, Ronaldo ékpár a világválogatottban

A topligák közül Angliában és Németországban is bajnokot avattak a hétvégén, Olasz- és Spanyolországban viszont csak az utolsó forduló dönt az aranyérem sorsáról. Álomcsapatunkban francia védők, argentin középpályások mellett két holland szerepel, a csatársor tagjai pedig egyaránt mesterhármast értek el.

Kapus:

Manuel Neuer (német, Schalke 04): A gelsenkirchenieknek csak matematikai esélyük volt az elsőségre, ennek megfelelően nem is nagyon erőltették meg magukat a Mainz ellen. Hogy nem kaptak ki, az elsősorban Neuernek volt köszönhető, aki parádésan védett, még tizenegyest is hárított.

Hátvédek:

Mathieu Debuchy (francia, Lille): A bajnoki cím már eldőlt Franciaországban, de az ezüstéremért nagy a küzdelem, jelenleg a Lille a második. A hétvégén a már bajnok Marseille-t győzte le a gárda, és a három pontot érő találatot a jobbhátvéd Debuchy a ráadás perceiben szerezte, tettéért a France Footballtól nyolcas osztályzatot kapott.

Christopher Samba (Kongói DK-beli, Blackburn): A Rovers a Premier League utolsó két fordulójában egyaránt nyerni tudott, pedig két élcsapat volt az ellenfele. Előbb az Arsenalt, majd az Aston Villát verte, a középhátvéd Samba mindkét meccsen remekelt, az Ágyúsok ellen győztes gólt fejelt.

Roel Brouwers (holland, Borussia Mönchengladbach): Az utolsó fordulónak már semmilyen tétje nem volt a Gladbach számára, de a gárda szépen akart búcsúzni a közönségtől. A Leverkusen ellen végül 1-1-et játszott a csapat, köszönhetően a középhátvéd Brouwers góljának, aki ezzel az idény legeredményesebb hátvédje lett a Bundesligában - ez volt a nyolcadik találata.

Benoit Tremoulinas (francia, Girondins Bordeaux): A tavalyi francia bajnok a szezon végére teljesen kiengedett, és még a nemzetközi kupaszereplése is veszélybe került, de a hétvégén a Sochaux ellen azért sikerült nyernie. A mérkőzésen a balhátvéd Tremoulinas is betalált, aki az idény egyik nagy felfedezettjének számít a Ligue 1-ben.

Középpályások:

Arjen Robben (holland, Bayern München): A bajorok bajnokok lettek, és a Hertha legyőzésében a fő szerepet természetesen Robben játszotta. A bombaformában lévő holland szélső kétszer is betalált, és ezzel nem csak aranyérmes lett, hanem a Kicker osztályzatai alapján a Bundesliga legjobb játékosának bizonyult.

Estebán Cambiasso (argentin, Internazionale): A milánói együttes az első trófeáját begyűjtötte a múlt héten, és nagyon közel került a másodikhoz is. Az olasz kupa döntőjében az AS Romát 1-0-ra verte a csapat, majd a bajnokságban a Chievót is legyőzte: Cambiasso utóbbi mérkőzésen gólt is szerzett, de az előbbin is rendkívül hasznosan futballozott.

Juan Forlín (argentin, Espanyol): A barcelonai klub stabilan tartja magát a spanyol liga középmezőnyében A csapat szépen búcsúzott a közönségétől: a szezon utolsó hazai meccsén 2-1-re verte az Osasunát, mindkét találatot az argentin középpályás, Forlín szerezte.

Miguel de las Cuevas (spanyol, Sporting Gijón): Az asztúriai csapat jövőre is az élvonalban szerepel, ennek bebiztosításához két döntetlen is elegendő volt a héten: a Getaféval és az Atlético Madriddal is 1-1-et játszott a Sporting. Mindkét meccsen De las Cuevas szerezte a csapat gólját.

Csatárok:

Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea): A londoniak rendkívül stílusos módon biztosították be a bajnoki címet, hiszen a Wigan Athletic ellen 8-0-ra nyertek. A gólzáporból Drogba mesterhármassal vette ki a részét, és ezzel megszerezte a Premier League gólkirályi címét is.

Drogba mesterhármasa, a Chelsea nyolcasa

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): A Real továbbra sem szakadt le a Barcelona mögül, így a spanyol bajnoki cím sorsa csak az utolsó fordulóban dől el. A Mallorcát 4-1-re, a Bilbaót 5-1-re verte a csapat, Cristiano Ronaldo főleg az előbbi meccsen remekelt, mesterhármast ért el - de egyszer a Bilbao kapuját is bevette.

www.global-soccer.eu