Vágólapra másolva!
Átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon David Villa, a Barcelona labdarúgócsapatának első nyári szerzeménye, aki negyven millió euróért érkezik az együtteshez a Valenciától. Az Európa-bajnok támadóra 35 ezer néző volt kíváncsi.

A 28 éves támadó négy plusz egyéves szerződést kötött a spanyol a klubbal, a csapatban a hetes mezszámot viseli majd. Villát péntek este mutatták be a Nou Campban a közönségnek.

"Az egyik oka az átigazolásomnak az volt, azon kívül, hogy a Valencia el akart adni, hogy sok barátom van a Barcában" - nyilatkozta Villa, aki a válogatottban Xavival, Andrés Iniestával, Gerard Piquével, Carles Puyollal, Pedróval, Sergio Busquets-cel és Victor Valdesszel együtt szerepel. "Büszke vagyok rá, hogy a Barcelona idén újra visszatért hozzám, és végül leigazolt."

Villa érkezésével a spanyol sajtó szerint elképzelhető, hogy a tavaly nyáron igazolt svéd Zlatan Ibrahimovicnak távoznia kell, ugyanakkor Txiki Begiristain sportigazgató cáfolta ezt: "David egy igazi középcsatár, de tud szélen is játszani, jól megférnek majd egymás mellett Ibrahimoviccsal. Hosszú a szezon, szükségünk van jó támadókra."

A csatár - aki korábban a Sporting Gijónban, majd a Zaragozában futballozott - öt idényen keresztül játszott a Valenciában, amelynek színeiben 225 meccsen 129 gólt szerzett. A válogatottban is remek a mérlege, hiszen 55 mérkőzésen 36 alkalommal volt eredményes.