Vágólapra másolva!
Gianluigi Buffon, a Juventus labdarúgócsapatának kapusa egyelőre nem tudja, hogy marad-e klubjánál, azt viszont igen, hogy ha elválnak útjaik, Angliában szeretné folytatni pályafutását.

"Amennyiben mennem kell, úgy vélem, Angliában folytatom" - nyilatkozta a Sky televíziónak a világbajnoki címvédő olasz válogatott 32 éves kapusa. "Ugyanakkor számomra mindig is a Juventus az első. Egyelőre még semmilyen döntés nem született, de hamarosan le fogunk ülni a klub vezetőivel, és kiderül, hogy ők mit szeretnének."

Buffon tavaly már Angliába szerződhetett volna, ám a Manchester City érdeklődését elutasította, mert annak ellenére sem tartja elit egyesületnek, hogy a világ egyik leggazdagabb klubja. Most azért erősödtek fel a távozásával kapcsolatos pletykák, mert a szezonban nagyon gyengén szereplő Juve vasárnap minimális esélyét is elveszítette arra, hogy a következő idényben a Bajnokok Ligájában szerepeljen.

A kiváló, sokak által a világ legjobb kapusának tartott futballista az interjúban dicsérte a jelenleg a Liverpoolt irányító Rafael Benítezt, aki - a helyi média szerint - a Juventus első számú jelöltje a vezetőedzői posztra. "Eredményei önmagukért beszélnek, s azt gondolom, ő olyan edző, aki képes a nehéz szituációkat kezelni" - mondta a spanyol szakemberről Buffon, aki az olasz válogatott vb-esélyeiről is beszélt. "Nem hinném, hogy túl nagy esélyünk lenne az újabb világbajnoki győzelemre. Tudjuk, mennyire nehéz megnyerni a vb-t, s a címvédés még ennél is nehezebb."