Vágólapra másolva!
Bokasérülése miatt nem tudja elvállalni az AC Milan labdarúgócsapatának felkészítését Marco van Basten, az együttes korábbi holland válogatott támadója.

Helyi lapértesülések szerint Silvio Berlusconi, az AC Milan tulajdonosa a jelenleg munkanélküli, 2004 és 2008 között a holland válogatottat irányító 45 éves szakembert szemelte ki a brazil Leonardo helyére.

"Nem állok készen egy ilyen feladatra, gond van a bokámmal, nem végezhetek olyan nehéz munkát, mint amilyen egy vezetőedzőé" - fogalmazott Van Basten.

A milánóiak a korai Bajnokok Ligája- és hazai kupabúcsú után a bajnokságban gyakorlatilag bebiztosították a harmadik helyet annak ellenére, hogy vasárnap 1-0-s vereséget szenvedtek a Genoától. Az eredménytelen idény miatt Berlusconi már korábban jelezte, nem Leonardo lesz a vezetőedző a következő szezonban.

A háromszoros aranylabdás Van Bastent minden bizonnyal örömmel fogadnák volna a Milan szurkolói, hiszen 1987 és 1995 között például BEK-et, európai Szuperkupát és bajnoki címeket nyert a piros-feketékkel.

Berlusconi másik jelöltje Filippo Galli, aki korábban Carlo Ancelotti segédjeként tevékenykedett a klubnál, de lehetséges Leonardo-utódként felmerült a jelenlegi másodedző, Mauro Tassotti, valamint a Cagliarit 2008 és 2010 között irányító Massimiliano Allegri neve is.