Vágólapra másolva!
Bejelentette lemondását csütörtökön este Avram Grant, az angol labdarúgó Premier League idei szezonjában utolsó helyen végzett Portsmouth izraeli vezetőedzője.

Az 55 éves szakember nyílt levélben búcsúzott a szurkolóktól, s megköszönte szerepvállalásukat a "csodálatos és felemelő élményben."

"Ez volt az egyik legnehezebb döntés eddigi karrierem során" - írta Grant. "Tekintettel a jelenlegi körülményekre, hosszas gondolkodás után úgy határoztam, hogy más irányba indulok. A drukkerek elhalmoztak a leveleikkel, némelyiket még meg is könnyeztem, ezért azt mondom, soha nem fogom elfelejteni a Pompey szurkolóit, akik kétségkívül sokat segítettek nekem ezekben a nehéz időkben."

Tavaly februárban a Portsmouth lett az első élvonalbeli klub, amely csődeljárást indított maga ellen, mivel több, mint 100 millió fontos adósságot halmozott fel. A szabályok értelmében a Premier League kilenc bajnoki pont levonásával sújtotta az egyesületet, amely az idény végén utolsó helyezettként esett ki az élvonalból.

Grant eredetileg sportigazgatóként érkezett a Portsmouth-hoz 2006-ban, majd egy évig a Chelsea vezetőedzője volt, s tavaly októberben tért vissza a csapathoz.