Vágólapra másolva!
Kapós lett Roy Hodgson a futballpiacon, miután csapatával, a Fulhammel meglepetésre bejutott az Európa Liga döntőjébe. Most éppen a Liverpoollal hozták hírbe, azonban Hodgson a Sky Sports internetes oldalának azt mondta, boldog a Fulhamnél, és nem tervezi más csapatnál a jövőjét. Játékosai legszívesebben rázárnák az öltözőt, hogy ne tudjon elmenni a klubtól.

A Fulham csütörtöki Európa Liga sikere után nem csak a játékosok lettek népszerűek, de a londoni középcsapatból európai kupadöntős alakulatot faragó menedzser, Roy Hodgson is.

A 62 éves szakember neve a közelmúltban már felmerült, mint Fabio Capello lehetséges utóda az angol válogatott élén, újabban pedig a Liverpoollal hozták kapcsolatba. A Chelsea elleni vasárnapi vereséggel biztossá vált, hogy a Liverpool legjobb esetben is csak a hatodik helyen végezhet a Premier League-ben, így lemarad a Bajnokok Ligájáról. Olasz lapok pedig még akkor is biztosra veszik, hogy Rafa Benítez a nyáron a Juventushoz távozik, ha a spanyol rendre tagadja ezeket a híreket, és inkább a csapat megerősítéséről beszél.

Benítez helyére pedig jöhetne Hodgson, aki azonban a Sky Sports internetes oldalának cáfolta, hogy bárkivel is tárgyalásokat folytatna.

"Boldog vagyok a Fulhamnél. Szerződés köt a klubhoz, és örömmel végzem itt a munkámat. Pillanatnyilag valóban jól hangzik a nevem, és valahol természetes, hogy különböző csapatokkal és munkákkal hoznak kapcsolatba, és nem tagadom, hogy ez hízelgő. De szeretném leszögezni, hogy mindez csupán spekuláció, mert én a Fulham alkalmazottja vagyok."

Pedig a szakembertől nem idegenek a nagy csapatok és a nagy kihívások. Klubedzőként kétszer ült az olasz Internazionale kispadján, az 1996-97-es szezonban harmadik lett a csapattal a bajnokságban, és bejutott az UEFA Kupa döntőjébe. Dolgozott Dániában, Svédországban és Norvégiában, de volt finn és svájci szövetségi kapitány is. Utóbbi válogatottal kijutott az 1994-es világbajnokságra, ahol csak a nyolcaddöntőben búcsúztak. A Fulhamet 2007. december 30-án vette át, és a kiesésre álló együttesből építette fel a mai sikercsapatot.

A távozásáról szóló pletykák már a londoni csapat öltözőjébe is eljutottak. A Fulham ausztrál kapusa, Mark Schwarzer a Guardiannek nyilatkozva azt mondta, tart attól, hogy a siker után Hodgson elfogadja egy nagyobb csapat ajánlatát.

"Nagy a nyomás rajta, de mindig jó döntéseket hozott, ezért érhettük el ezt a hihetetlen sikert, de éppen ezért hozzák most folyton kapcsolatba más csapatokkal" - mondta Schwarzer. "Aki látja, hogy Hodgson mit ért el velünk az itt töltött két és fél év alatt, annak felkelti az érdeklődését az ő munkája. Nálam egyértelműen Hodgson az év edzője, akire legszívesebben rázárnánk az öltözőt, hogy ne mehessen sehová."

Schwarzer szerint előfordulhat, hogy Hodgson arra gondol, ennél többet úgysem tud elérni a Fulhammel, viszont van annyira maximalista, hogy az utolsó két PL-mérkőzést meg akarja nyerni, utána pedig "Hamburgban vár még ránk egy kis munka", ahogy a kapus fogalmazott, aki szemléletes jellemzést adott az edzőről.

"Néha egy dühös kis fickó, aki hangosan ordít velünk. De azt hiszem, nem is lehetne egy szezonban másként lejátszani hatvan meccset. Időnként pont erre volt szükségünk, hogy felrázzon bennünket, ahogy például Sir Alex Ferguson is csinálja a Manchester United öltőzőjében. Nem is ismerek olyan sikeres menedzsert, akinek ne lennének időnként ilyen dühkitörései. Hodgson sem kivétel ez alól."