Vágólapra másolva!
 

A világ legjelentősebb platinakitermelő régiója az 1800-as évek háborúiban kiemelt stratégiai jelentőséggel bírt, az országért zajló sok nagy csata helyszínét adta. Szólni kell még egy tizenegy évvel ezelőtti fontos ütközetről is, az itt élő bafokeng nép 1999-ben jogi úton harcolta ki, hogy a történelmi területeiken zajló bányászatban 20 százalékos részesedése legyen. (Mára a törzs az ország egyik leggazdagabb népcsoportjának számít.)

Forrás: AFP

Unalomra az utókor sem panaszkodhat majd, hiszen a bafokengekről elnevezett, 42 ezer férőhelyes stadionban kezdi meg világbajnoki szereplését Anglia az Egyesült Államok ellen.

A lélegzetelállító Magaliesburg-hegység lábánál fekvő Rustenburg azonban nem csak a hat világbajnoki meccs (köztük egy nyolcaddöntő) miatt lesz vonzó célpont. A várostól nem messze fekvő a Dél-Afrika Las Vegasaként emlegetett Sun City.

Az ország legrégebbi kaszinó- és üdülőközpontja rengeteg szórakozási lehetőséget kínál, többek közt itt található a Lost City nevű mesebeli birodalom is. A legenda szerint több ezer évvel ezelőtt egy ismeretlen törzs csodálatos várost épített ide, ám azt egy vulkán kitörése elpusztította. Sol Kerzner hotelmágnás álmodta újra az elveszett várost, és 27 hektáros szavannai területen felépíttette a világ egyik legpazarabb luxusszállodáját és szabadidőközpontját.