Vágólapra másolva!
 

A Soccer City mellett a főváros másik vb-helyszíne az Ellis Park, vagy ahogy a helyiek a szponzor rengeteg reklámtáblája miatt hívják, a Coca-Cola Park. A stadion elsősorban a rögbiválogatott otthona, de rendszeresen játszik itt a fociválogatott is. 1962-es megépülésekor az ország legmodernebb sportlétesítménye volt, 62 ezer néző befogadására alkalmas, és a már említett sportágak mellett számos koncert helyszíneként szolgált.

Forrás: AFP

A parkot a stadion felépítését előkészítő J. D. Ellisről nevezték el, az üdítőitalgyár 2008 óta van jelen névadó szponzorként. A stadion a korábbi afrikai Bajnokok Ligája-győztes Orlando Pirates otthona, de fellépett már itt az Arsenal és a Manchester United is. A tavalyi Konföderációs Kupán pedig itt rendezték a döntőt (további négy meccs mellett), amelyben Brazília 3-2-re verte az Egyesült Államokat.

Dél-Afrika egyik legnagyobb sporttörténelmi katasztrófája is ehhez a stadionhoz köthető: 2001. április 11-én az Orlando Pirates rangadót játszott a Kaizer Chiefs csapata ellen, a stadionban 60 ezer néző foglalt helyet, de további 30 ezer akart bejutni, a tömeg végül 43 embert taposott halálra.

A Konföderációs Kupán betöltött főszerep után a a vb-n csak epizodista lesz az Ellis Park: öt csoportmeccs mellett egy nyolcad- és egy negyeddöntőt kapott a stadion. A legérdekesebb meccs az Argentína-Nigéria találkozó lehet a B csoportból.