Vágólapra másolva!
A Horvát Labdarúgó Szövetség határozottan cáfolta azt az európai sajtóban több helyen megjelent értesülést, amely szerint egy alsóbb osztályú labdarúgó-mérkőzésen a bíró műesésért sárga lapot mutatott fel az egyik játékosnak, noha az szívinfarktust kapott, majd meghalt.

A rémhírt - miszerint a játékvezető az infarktusban összeeső játékosnak színészkedésért sárga lapot adott - szinte a világ össze hírportálja átvette, ám Daniel Rupcic, a horvát szövetség titkára szerint rágalom az egész. "Merő kitaláció: a futballista semmiféle lapot nem kapott. Éppen Marko Maruncek bíró volt az, aki a játékos segítségére sietett. Ő húzta ki a nyelvét, amikor elveszítette az eszméletét."

Goran Tunjic, a Mladost Vodjinci futballistája a Horvatski Sokol Mirkovici elleni mérkőzésén lett rosszul. Kórházba szállították, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Harminckét éves volt.

A Vecernij Listnek Vjekoslav Penava, a Vodjinci elnöke mesélt az esetről. "A 35. percben járt a mérkőzés, amikor azt láttuk, utolsó emberünk, Tunjic összeesett a pályán. Azonnal odarohantunk hozzá, a két csapat gyúrói mesterséges lélegeztetést és szívmasszázst alkalmaztak, de segített a játékos sógora is, aki éppen az ellenfélnél játszott. Sikerült visszahoznunk, a mentők tíz perc múlva megérkeztek, s azonnal el is indultak vele a kórházba" - mondta Penava, hozzátéve, Tunjicnak sohasem voltak egészségügyi problémái.