Vágólapra másolva!
Biztossá vált, hogy Wayne Rooney, a Manchester United labdarúgója kihagyja a Bayern München elleni szerdai Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóját - ezt Sir Alex Ferguson, az együttes vezetőedzője jelentette be kedden a klub hivatalos honlapján.

Az angol válogatott támadó - aki ebben szezonban már 34 gólt szerzett - a két csapat egy héttel ezelőtti összecsapásán az utolsó percben szenvedett bokasérülést. Közvetlenül a Bayern által 2-1-re megnyert mérkőzés után még úgy tűnt, hogy súlyos a csatár sérülése, és akár 4-6 hetet is kénytelen lesz kihagyni. A röntgen eredmények elemzése után a klub azt közölte, hogy Rooney legkésőbb az április 17-i, Manchester City elleni városi rangadón visszatérhet, majd hétfőn már az a hír járta, hogy a bajorok elleni BL-visszavágón is ott lehet a keretben. A keddi edzést azonban kénytelen volt kihagyni a csatár, és a klub hivatalosan is közölte, hogy Rooney nem fog pályára lépni a Bayern ellen.

"Remek munkát végzett az orvosi stáb, de nem akarunk kockáztatni, inkább megvárjuk Rooney teljes felépülését" - mondta Ferguson.

A menedzser azt is hozzátette, ha a játékos továbbra is ilyen ütemben gyógyul, akkor már április 11-én, vasárnap a Blackburn elleni bajnokin leülhet a cserepadra.