Vágólapra másolva!
Öt lehetséges jelöltet szavaztatott meg a spanyol Marca, a sportnapilap arra volt kíváncsi, a szurkolók kit látnának a legszívesebben a Real Madrid kispadján. A drukkerek elsöprő többséggel Rafa Benítez, a klub egykori játékosa és másodedzője mellett foglaltak állást, a Real igazgatója, Jorge Valdano azonban továbbra is kiáll Manuel Pellegrini mellett.

A madridi sportnapilap, a Marca hétfői címlapján öt edző portréja látható: Rafa Benítez, Carlo Ancelotti, José Mourinho, Fabio Capello és Vicente del Bosque néz az olvasókra az első oldalról. Ők szerepeltek abban a szavazásban, amiben a szurkolóknak arra kellett választ adniuk, melyiküket látnák legszívesebben a Real kispadján. A Marca ugyanis biztosra veszi, hogy az idén is trófea nélkül maradó madridi csapat (a bajnokságnak ugyan még nincs vége, de a hétvégi Barcelona elleni 2-0-s vereséggel szinte elszálltak a Real esélyei) éléről a nyáron távozik Manuel Pellegrini.

A Marca honlapjára 8310 szavazat érkezett, amelyek 44,2 százaléka Rafa Benítezt támogatta. A Liverpool jelenlegi menedzsere játszott a Real ificsapatában, és 1994-ben volt a klub másodedzője is, a jelenlegi spanyol szövetségi kapitány, Vicente del Bosque mellett. A Valenciát BL-döntőbe vezető Benítez sohasem tagadta, hogy szívesen lenne egyszer a Real Madrid edzője, és mivel Liverpoolban nem úgy jönnek az eredmények, ahogy azt elvárják tőle (kiesés a Bajnokok Ligája csoportköréből, a bajnokságban pedig a negyedik helyért is harcolni kell), könnyen lehet, a szezon végén elhagyja Angliát.

José Mourinho, az Internazionale edzője végzett a második helyen, 33,7 százalékkal. A portugálnak még két évig él a szerződése Milánóban, igaz van benne egy lelépési záradék. Ő viszont biztos, hogy nem lenne olcsó, és egy drága edzőt most nem feltétlenül engedhet meg magának a Real. Mourinho esélyeit növelheti, ha éppen a Barcelona legyőzésével juttatná be az Intert a madridi BL-döntőbe.

Fabio Capello angol szövetségi kapitány 12,3 százalékkal lett harmadik. Ő már kétszer volt a Real vezetőedzője, 1997-ben és 2007-ben is bajnokságot nyert a klubbal. Az Üzbegisztánban dolgozó Luiz Felipe Scolari 5,7, míg a Chelsea-nél edzősködő Carlo Ancelotti 4,2 százalékot kapott. A listán nem szerepelt az Arsenal menedzsere, Arséne Wenger, akit tavaly megkeresett a Real, ő azonban elutasította a klub ajánlatát.

Fél év múlva új tulajdonosa lesz a Liverpoolnak?

A Liverpool 237 millió fonttal (mintegy 71 milliárd forinttal) tartozik a brit Royal Bank of Scotlandnek (RBS) és az amerikai Wachovia Banknak. A két pénzintézet felé júliusban kellett volna 100 millió fontot törleszteniük a tulajdonosoknak, de ezt a határidőt most fél évvel meghosszabbították - írja a Liverpool Echo című napilap. A két bank azért döntött így, hogy a tavalyi ezüstérmes két tulajdonosa, George Gillett és Tom Hicks könnyebben találjon vevőt a klubra.

A két kanadai befektető már jelezte, nem fog akadályt gördíteni a klub értékesítésének útjába, illetve, hogy ők maguk egyáltalán nem kívánnak tulajdonrészt megtartani a Liverpool FC-ben. A lap szerint a két tulajdonos cáfolta azt a hétvégi angol lapértesülést, miszerint a Barclays Bank egy hitelcsomaggal segítené a tartozások átütemezését.

A Barclays Capital cég közben segít új tulajdonost találni, mégpedig olyat, aki hajlandó befektetni a régóta áhított új stadion megépítésébe is. Az RBS döntése azért fontos, mert így megakadályozható, hogy a tulajdonosok az idő szorításában áron alul értékesítsék a klubot.





Később azt is hozzátette, hogy senki nem adhatja fel a harcot. "Még 21 pontot lehet szerezni, méltatlan lenne, ha már most bedobnánk a törölközőt." A sportigazgató, konkrétumok említése nélkül beszélt a nyári átigazolásokról, majd leszögezte, "Pellegrini teljes támogatásunkat élvezi".

Maga Manuel Pellegrini is megszólalt az ügyben, aki azt mondta, az edzőkérdésről nem őt kell faggatni. Frusztráltnak és tanácstalannak érzi magát, de ő is azt hangoztatja, hogy a Real Madrid semmilyen körülmények között nem adhatja fel a harcot. Ha Pellegrinit a szezon végén elküldik, akkor Vicente del Bosque 2003-as távozása óta az lesz a kilencedik edzőváltás a klubnál.