Vágólapra másolva!
A 2009-2010-es  szezonban belga Anderlecht magyar válogatott védője, Juhász Roland játszotta eddig a legtöbb mérkőzést az európai klubokban szereplő futballisták közül.  

Juhász évek óta a belga Anderlecht egyik legmegbízhatóbb játékosa, de ebben a szezonban még a korábbiaknál is jobb teljesítményt nyújt. Gyakorlatilag kihagyhatatlan a klubja kezdőcsapatából és a magyar válogatottból is, az FC Bruges elleni bajnoki az 53. mérkőzése volt a szezonban, ezzel jelenleg rekorder Európában.

Ebbe a számba a szezon hivatalos mérkőzéseit (azaz a klubcsapatban játszott tétmeccseket, illetve válogatott selejtezőit és barátságos mérkőzéseit) számítottuk bele, ám Juhász ezeken kívül még több mint tíz felkészülési meccsen is szerepelt, köztük olyan csapatok ellen, mint a Zenit, az Athletic Bilbao vagy a Genoa.

A Bajnokok Ligája-selejtezőjében indult, majd az Európa Ligában a nyolcaddöntőig jutott Anderlecht 50 tétmérkőzésen van túl eddig a szezonban, ennél több találkozón csak Gera Zoltán csapata, a Fulham (55), a Manchester United és az Atlético Madrid (51-51) volt érdekelt.

Nem meglepő, hogy a Juhász után a Fulham futballistái játszották a legtöbb meccset, Aaron Hughesnak 52, Mark Schwarzernak pedig 51 összecsapás van a lábában. A játékidőt tekintve Hughes hajszállal meg is előzi Juhászt, az északír védő 4725, míg a magyar 4706 percet töltött a pályán.

Az Anderlechtnek hét bajnokija van hátra a szezonból, Juhász ezeken kívül még a válogatott két barátságos mérkőzésén is pályára lép, május végén és június elején Németországgal és Hollandiával is játszunk. Juhász csúcsa a két évvel ezelőtti szezon, amikor 62 találkozón futballozott, így sikerülhet a rekordbeállítás.