Vágólapra másolva!
Válogatottbeli csapattársa, Jonas Gutierrez szerint Lionel Messi Angliában is ugyanolyan ellenállhatatlanul futballozna, mint a Barcelonában, de jelenlegi csapatát nem hagyná el egyetlen szigetországi klubért sem.

"Szokott kérdezgetni Angliáról, de azt mondja, nem foglalkoztatja a váltás, mivel nagy klubnál játszhat" - nyilatkozta a Newcastle-val az élvonalba jutást kiharcoló Gutierrez a Sunday Mirrornak.

"Nem tudom, mivel lehetne elcsábítani Barcelonából, szerintem ott fogja befejezni a pályafutását, nekem legalábbis mindig ezt mondja. Biztos, hogy egymást taposnák a csapatok, hogy megszerezzék, ha el akarná hagyni a Barcát, és szerintem Angliában is ugyanilyen fantasztikus teljesítményt nyújtana".

Messi biztosan tagja lesz a dél-afrikai vébére készülő argentin válogatottnak, de Gutierrez is jó eséllyel pályázik a kerettagságra.

Az Angliában légióskodó támadó szerint a csapatra jótékony hatással lehet, hogy tudják, Messi személyében a világ legjobb játékosa náluk szerepel majd, bár, ha valamit fel lehet róni kritikaként az aranylabdás zseninek, az éppen az, hogy a válogatottban nem mindig tudja megismételni a Barcában látott parádés produkciót.