Vágólapra másolva!
A francia válogatott labdarúgók körül kialakult szexbotrányban érintett Franck Ribéry részben megnyugodhat, ugyanis a vele hírbe hozott prostituált megerősítette történetét, miszerint hazudott a korát illetően.

Zahia Dehar vallomása szerint a Ribéryvel való megismerkedése idején még valóban nem múlt el 18 éves, de a támadónak hazudott a korát illetően. A Bayern München szélsője korábban beismerte, hogy kapcsolatba került a lánnyal, azonban a vádakat, miszerint tudott volna arról, hogy a prostituált nem töltötte be 18. életévét, határozottan cáfolta.

A most 18 éves Dehar azt mondta kihallgatása során, hogy nagyon megijedt, amikor kiderült, a focisták akár három év börtönt is kaphatnak a tettükért, ezért árulta el, hogy minden futballistának hazudott a korát illetően. Dehar azt is elmondta, hogy nagyon szerette a játékosokat, akik mindig rendkívül tisztelettudóan viselkedtek vele.

A lány egy-egy éjszakáért rendszerint kétezer fontot (kb. 600 ezer forint) kapott a focistáktól, egy hónap alatt ennek az összegnek a tízszeresét is megkereshette, írja az angol Daily Mail című napilap internetes kiadása. A lapnak nyilatkozó francia nyomozó szerint az európai kupákban érintett angol csapatok játékosai is jól ismerik Dehart, aki mindenben együttműködik a hatóságokkal, így nem kell büntetőeljárásra számítania annak ellenére, hogy 2008-ban, 16 évesen lett prostituált, holott a francia törvények ezt csak 18 éves kortól engedik meg.

A francia törvények szerint Ribéryt 45 ezer eurós büntetés mellett akár hároméves szabadságvesztésre is ítélhették volna. A futballista házas és két kislánya van.

Franck Ribéry és Sidney Govou mellett az ügyben érintett lehet a Real Madrid labdarúgója, Karim Benzema is. A lány vallomása szerint a csatárral még 2008-ban, 16 évesen került kapcsolatba.

Ribéry ügyvéde az új fejlemények ismeretében is tagadja, hogy védence érintett lenne az ügyben, holott a kapcsolatot már maga a játékos sem tagadja.

A botrány középpontjában a párizsi Cafe Zaman klub áll, ahol - a nyomozás fejleményei szerint - több kiskorú prostituált dolgozik. Egyes profi francia labdarúgók állítólag gyakorta megfordulnak a szórakozóhelyen, ahol egy múlt heti razzia során 18 fiatalkorú lányt állítottak elő.