Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti, a Chelsea edzője a Rai Radio 1 olasz adónak nyilatkozva azt mondta, a nyári labdarúgó-világbajnokságon inkább az angolokra fogadna, mint címvédő honfitársaira. Az angol válogatott szerinte nagyszerű játékosokból áll, akikből Fabio Capello remek csapatot faragott. Ancelotti hozzátette, a vébé után nem ő veszi át Marcello Lippitől az olasz válogatott irányítását.

"Az angol válogatottnak nagyszerű esélyei vannak. Olyan játékosokból áll, akik a legmagasabb szinten játszanak, és akiknek óriási lehetőség lesz a nyári világbajnokság. Inkább rájuk fogadnék, mint az olaszokra" - mondta Ancelotti, aki meg is indokolta kijelentését. "Az angol csapat Fabio Capello keze alatt nagyon összeállt, míg az olaszoknál ennek éppen az ellenkezője igaz. Marcello Lippinek több új, fiatal játékost is be kell építenie a válogatottba, akiknek meg kell találniuk az összhangot a 2006-os világbajnok csapat megmaradt tagjaival."

A világbajnokság után Marcello Lippi várhatóan távozik az olasz válogatott éléről, egyik lehetséges utódaként pedig éppen Ancelottit emlegetik, aki azonban cáfolja ezeket a találgatásokat.

"Hogy én a válogatottnál? Nem, jól érzem magam, ahol vagyok. A Chelsea-vel most jó esélyünk van rá, hogy trófeákat nyerjünk, FA-kupa döntőt játszunk, vezetünk a bajnokságban. Viszont remélem, hogy Lippi távozása után olasz szakember veszi át a csapatot. Hogy erre ki lenne a legalkalmasabb, azt nem tudom megmondani."

Ancelotti egy harmadik edzőre is kitért, amikor a Chelsea korábbi és az AS Roma jelenlegi edzője, Claudio Ranieri munkáját dicsérte. A fővárosi csapat öt fordulóval a bajnokság vége előtt megelőzte a tabellán a címvédő Intert, ami ugyan meglepte Ancelottit, de tud rá magyarázatot.

"Fantasztikus szezonjuk van, mert Ranieri olyan munkát végzett, amit senki nem láthatott előre. Az egypontos előny megtartható az Interrel szemben, de nagyon nehéz dolguk lesz a rómaiaknak. Az AS Romának pont olyan edzőre van szüksége, mint Ranieri, aki képes összerázni a társaságot. Jó döntés volt a kinevezése" - mondta Ancelotti.