Vágólapra másolva!
Az első húsz percet leszámítva komoly mezőnyfölényben játszott, s megérdemelt, 2-0-s győzelmet aratott a brazil labdarúgó-válogatott Írország ellen az Emirates-stadionban. A dél-amerikai együttes öngóllal szerzett vezetést, majd Robinho a 76. percben két sarkazásos kényszerítő után biztosította be a győzelmet.

Eredmény, barátságos mérkőzés:
Írország - Brazília 0-2 (0-1)
London, Emirates-stadion
v.: Mike Dein (angol)
Írország: Given - Kelly, McShane, St Ledger, Kilbane - Lawrence (McCarthy, 69.), Whelan, Andrews, Duff - Keane, Doyle (Best, 78.)
Brazília: Julio César - Maicón, Lúcio (Luisao, 82.), Juan, Bastos - Gilberto Silva, Felipe Melo - Ramires (Daniel Alves. 65.), Kaká, Robinho (Nilmar, 77.) - Adriano (Grafite, 65.)
gól: Andrews (öngól, 44.), Robinho (76.)

A 4. percbe Robbie Keane kapott remek labdát a jobb szélen Doyle-tól, egy pimasz csellel beljebb lopta magát Maicon mellett, ám 10 méteres lövését könnyedén fogta elvetődve Julio César. A 12. percben Kaká 22 méteres bombája zúgott el a bal felső sarok felett.

A 16. percben hatalmas helyzetet hagyott ki a hazai együttes, Doyle közeli fejesét védte bravúrral Julio César. A 20. percben Adriano és Robinho is gólt szerezhetett volna, ám a gyors kontratámadás végén mindkettejük lövésébe belevetődtek az önfeláldozó védők.

A 27. percben Adriano 25 méteres, léc alá tartó szabadrúgását Given röplabdás mozdulattal, kosárérintéssel tolta szögletre.

Egyre nagyobb mezőnyfölényben játszott a brazil válogatott, és a 44. percben meg is szerezte a vezetést. Robinho lesen kapott indítást, az alapvonalról jobbról keményen középre lőtte a labdát, amely a menteni igyekvő Andrews lábáról saját kapujába pattant (0-1).


A második félidő első komolyabb lehetőségét az 59. percben Bastos hagyta ki, aki a 16-os bal oldali sarkától centikkel lőtt a jobb felső sarok mellé.

A 65. percben érkezett csereként Grafite és Daniel Alves, utóbbi 20 másodperc múlva máris gólt szerezhetett volna, ám miután leszerelte az utolsó bekket, St Ledgert, majd kicselezte Given kapust, estében a jobb kapufa mellé gurított.

A 69. percben Robinho lőtt lesgólt, bár méterekkel bennragadt, mégis hevesen reklamált, amiért az angol játékvezető nem adta meg a találatot.

A 76. percben aztán már semmi sem mentette meg az ír kaput a góltól, Robinho indult meg a labdával, passzát Kaká sarokkal tette vissza, Robinho ezután Grafite-tal is úgy kényszerítőzött, hogy a társ sarokkal tett vissza a labdát, a csatárnak pedig ziccerben nem volt nehéz dolga kilőni a kapu bal oldalát (0-2).


Az utolsó pillanatokban még Grafite is betalálhatott volna, ám végül maradt a megérdemelt, 2-0-s brazil siker.