Vágólapra másolva!
Roberto Mancini nehezen viselte az Everton elleni vereséget, a Manchester City olasz edzője a hosszabításban nekirontott a szerinte időt húzó skót szakembernek, a dulakodás miatt mindkét edzőt kiállította Peter Walton játékvezető.

A Manchester City óriási esélyt szalasztott el, a dúsgazdag Manszur sejk által pénzelt klub nagy harcban áll a BL-indulást jelentő negyedik helyért, éppen ezért lehetett fájdalmas az Everton elleni kétgólos vereség.

A hosszabításban járt a meccs, amikor cseréhez készülődött az Everton, a labda a partvonalon kívül került, Moyes pedig magához vette. Mancini úgy gondolta, kollégája az időt húzza, ezért kiverte az Everton edző kezéből a labdát, majd szóban és fizikailag is egymásnak estek a felek, de a biztonságiak és a negyedik játékvezető közbelépése véget vetett a dulakodásnak.


Peter Walton mindkét heveskedő edzőt kiállította, akik a lelátóra menet már lehiggadtak, és kézfogással szentesítették a megbékélést.

"Beszéltem az eset után Daviddel, és ha hibáztam, akkor elnézést kérek tőle, valamint a játékvezetőtől. Csak a labdát akartam megszerezni, mivel még öt perc hátravolt, és az eredmény miatt frusztrált voltam. Jogos volt a kiállítás, de a magam részéről ezzel lezártnak tekintem az ügyet" - nyilatkozta Mancini, aki azonban nem biztos, hogy megússza, mivel várhatóan fegyelmi eljárást indítanak ellene.

Nyolc fordulóval a vége előtt a Manchester City az ötödik a tabellán, két ponttal elmaradva a negyedik Tottenhamtől.