Vágólapra másolva!
A Bayern München és az Arsenal jutott tovább elsőként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből. A német együttes óriási csatában, két távoli góllal válaszolt a Fiorentina három találatára, s idegenben lőtt több találattal jutott tovább. Az Arsenal ennyi izgalmat nem hagyott híveinek, a dán Nicklas Bendtner mesterhármasának köszönhetően 5-0-ra gázolta el a Portót.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Fiorentina (olasz) - Bayern München (német) 3-2 (1-0)
Firenze, Artemio Franchi-stadion
v.: Undiano Mallenco (spanyol)
Fiorentina: Frey - De Silvestri, Kröldrup, Natali, Felipe (Pasqual, 79.) - Marchionni, Montolivo, C. Zanetti, Vargas (Keirrison, 82) - Jovetic - Gilardino
Bayern: Butt - Lahm, Van Buyten, Badstuber, Alaba - Robben, Van Bommel, Schweinsteiger, Ribéry (Pranjic, 90.) - Müller, Gomez (Klose, 30.)
gól: Vargas (28.), Jovetic (54., 64.), illetve Van Bommel (60.), Robben (65.)
továbbjutott: Bayern München 4-4-es összesítéssel, idegen lőtt góllal

Az eltiltott Adrian Mutu és az első találkozón kiállított Massimo Gobbi nélkül is eséllyel várta a visszavágót a Fiorentina együttese, amely túltette magát azon a traumán, hogy Münchenben óriási lesgóllal kapott ki 2-1-re a Bayerntől. A vendégeknél Contento és Demichelis hiányzott a védelemből, ami viszont meglepő volt, balhátvédként az a 17 éves David Alaba kapott bizalmat Louis van Gaaltól, aki a Bundesligában is csupán a hétvégén mutatkozott be.

Az első félórában a mezőnymunkát leszámítva nem is történt sok minden a pályán, s egy kapushibának volt köszönhető, hogy áldatlan állapot javult. A 28. percben Marchionni 25 méteres lövését Butt csak kiütni tudta, Vargas érkezett, s éles szögből a léc alá bombázott (1-0).

A 34. percben egyenlíthetett volna a Bayern, de Robben 15 méteres bombáját Frey hatalmas bravúrral tolta szögletre.

A második félidő egy őrült nagy ziccerrel kezdődött, a hazaiak csatára, Gilardino képtelen volt 5 méterről belőni a labdát, amely Marchionni beadását követően elcsúszott három bajor védő lába alatt is - Butt nagyot védett. Az 56. percben azonban már a bajorok kapusa sem menthetett, Marchionni középre lőtt labdáját Gilardino készítette le, az érkező Jovetic pedig védhetetlenül lőtt a jobb sarokba (2-0).

A 60. percben feléledtek a német remények, Ribéry bal oldalról passzolt középre, az érkező Van Bommel pedig állítás nélkül hatalmas gólt lőtt a jobb sarokba (2-1).

A hosszabbításban nem sokáig reménykedhettek a felek, mert két perc múlva ismét Jovetic villant, a 16-oson belül legyűrte Van Buytent, s közelről adott kötényt Buttnak (3-1). Szinte a középkezdésből jött az újabb válasz: Robben 23 méterről hatalmas bombagólt ragasztott a jobb felső sarokba (3-2).

Az utolsó szűk félórában szinte helyzetet sem tudott kialakítani a Fiorentina, a Bayern okosan tartotta a labdát, a 3-2-es vereség pedig azt jelentette, hogy 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal a németek jutottak be a BL negyeddöntőjébe.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Arsenal (angol) - Porto (portugál) 5-0 (2-0)
London, Emirates-stadion
v.: De Bleeckere (belga)
Arsenal: Almunia - Sagna, Campbell, Vermaelen, Clichy - Nasri (Denilson, 73.), A. Song, Diaby - Rosicky (Eboué, 57.), Bendtner, Arsavin (Walcott, 76.)
Porto: Hélton - Fucile, Bruno Alves, Rolando, Á. Pereira - Rúben Micael (Guarín, 76.), Nuno André (Rodriguez, a szünetben), Raúl Mereiles - Varela (M. González, 76.), Falcao, Hulk
gól: Bendtner (10., 25., 91., utóbbit 11-esből), Nasri (63.), Eboue (65.)
továbbjutott: Arsenal, 6-2-es összesítéssel

A másik párharcban a meccset szintén 2-1-es hátrányból kezdő Arsenal Nicklas Bendtner két góljával már a 25. percben 2-0-ra vezetett a vendég Porto ellen. A dán támadó a 9. percben szerzett vezetést: Almunia hatalmas kirúgását követően Nasri kiválóan szöktette Arsavint, aki elől a kapussal összecsúszó védők menteni tudtak, ám a labda Bendtner elé került, aki az üres kapuba gurított (1-0).

A 18. percben Diaby 25 méteres kapáslövése a bal felső sarok mellett zúgott el, kilenc perccel később azonban megzörrent a háló ismét. Egy már megszerzett labdát Fucile bután visszaadott a kaputól 25 méterre lévő Arsavinnak, aki két csel után az ötösig verekedte magát, balról centerezett, az árván érkező Bendtner pedig nevetve szerezte második gólját (2-0).

A Porto egy pillanatig nem tudott fölénybe kerülni, helyzetig sem jutottak a támadók, s hogy nem 3-0 lett az első félidő, arról csak Bendtner és Hélton tehetett: a dán támadó 22 méteres lövését a portugál kapus alig tudta szögletre ütni.

A szünet után 11 percet kellett várni az első helyzetre, Falcao beadását Rodríguez fordulásból, 11 méterről lőtte kapura, Almunia másodjára tudta megkaparintani a labdát.

A 62. percben növelte előnyét az angol csapat, Nasri a 16-os jobb csücskénél merészet gondolt, négy védő lábára csomót kötött cseleivel, majd éles szögből a kapuba bombázott (3-0).

Négy perc múlva egy elrontott portói szögletet megkontrázott az Arsenal, Arsavin kiszolgálta Ebouét, aki nem hibázott (4-0). A koronát a 91. percben tette fel teljesítményére a csapat és Bendtner, Fucile a 16-oson belül akasztotta Ebouét, a büntetőt a dán csatár a jobb alsó sarokba lőtte (5-0) - mesterhármas!

Az Arsenal teljesen megérdemelten, 6-2-es összesítéssel jutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.